29.5.2020 klo 14:30
Uutinen

Eduskunta hyväksyi: Ravintolat auki maanantaina – Alueelliset rajoitukset mahdollisia myöhemmin

Ravintolat saavat avata ovensa asiakkaille maanantaina suunnitelmien mukaisesti. Eduskunta hyväksyi hallituksen esityksen sosiaali- ja terveysministeriön lisäyksin

Lain on tarkoitus olla voimassa lokakuun loppuun, mutta peruspalveluministeri Krista Kiuru sanoi lakimuutoksen esittelyn yhteydessä toukokuun 19. päivä, että muutokset ovat mahdollisia suuntaan tai toiseen, mikäli tautitilanne muuttuu.

Lue lisää Ravintoloiden asteittaisen avaamisen malli kohtuullinen, mutta kysymyksiä jää auki – SY:n Makkula: ”Ei saa luoda perusteetonta byrokratiaa”

Ravintolat saavat siis olla maanantaista lähtien auki klo 23 saakka. Anniskelu täytyy lopettaa kello 22. Asiakkaita saa ottaa sisätiloihin puolet normaalista. Terasseilla asiakasmäärää ei rajoiteta samalla tavalla, mutta turvallisuus on taattava myös terassialueilla.

Aluksi lakimuutos koskee kaikkia ravintoloita valtakunnallisesti. Hallitus voi kuitenkin arvioida soveltamismahdollisuuksia, mikäli tautitilanne sen sallii. Tilannetta arvioidaan kahden viikon välein.

Presidentti Sauli Niinistö vahvistaa lain myöhemmin perjantaina iltapäivällä.

Ravintolat suljettiin normaalilta asiakaspalvelulta huhtikuun 4. päivä.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi