6.12.2020 klo 13:30
Uutinen

Elämänmakuisten hetkien ikuistaja jo vuodesta 1967 – Kuvatapio on Vuoden 2020 helsinkiläinen yritys

Yli 50 vuotta valokuvausalalla toiminut perheyritys Kuvatapio voitti Vuoden 2020 helsinkiläinen yritys -palkinnon. Ikoninen valokuvausliike on menestynyt kauppakeskusten ja digitaalisuuden aikakaudella ja toteuttanut onnistuneen omistajanvaihdoksen. Yrityspalkinto jaettiin Helsingin Yrittäjien virtuaalisessa itsenäisyysjuhlatapahtumassa 6.12.2020.

Alun perin ansiolentäjäksi valmistunut Tapio Rinne joutui aikoinaan onnettomuuteen, joka sysäsi hänet uuden uravalinnan eteen. Tie yrittäjäksi löytyi valokuvauksen kautta. Vuonna 1967 hän perusti ensimmäisen Kuvatapio-valokuvausliikkeen. Yritys palvelee edelleen kuluttajia elämän tärkeissä hetkissä, oli sitten kyse perhe-, hää- tai ylioppilaskuvauksista. Valokuvaaminen on Rinteelle paljon muutakin kuin hetkien taltiointia.

– Valokuvausalalla saa tehdä töitä tunne-elämysten kanssa ja ratkaista ongelmia. Siinä omat tuntemukset ovat myös vahvasti mukana, Tapio Rinne kertoo.

Kuvatapio toimii neljässä kauppakeskuksessa. Helsinkiläisille kenties ikonisin Kuvatapion toimipiste löytyy Helsingin Munkkivuoren ostoskeskuksesta. Yritys on innovatiivisella palvelutoiminnallaan pysynyt digitaalisuuden murroksessa ja kilpailussa mukana. Kuvatapio on Rinteen vuosikymmeniä kestänyt elämäntyö, jonka tarina jatkuu nyt hyvissä käsissä. Omistajanvaihdoksessa yrityksen toimitusjohtajana aloitti perustajan tytär Sannakaisa Harju.

Yrittäjäjärjestöjen toiminnassa pitkään mukana olleelle Rinteelle saatu tunnustus on yrittäjien sanojen mukaan omistettu paitsi Kuvatapion henkilökunnalle, että koko yrittäjäkentälle ja yrittäjäkollegoille.

– Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto on hyvin merkittävä minulle henkilökohtaisesti, omalle henkilökunnalle ja ennen kaikkea koko yritystoiminnalle. Tämän yrityksen tarinan on rakentanut hyvä henkilökunta ja ihanat asiakkaat. Ei voi muuta kuin nauttia ja olla ylpeä tästä tunnustuksesta, Rinne iloitsee.

– Kuvatapio on menestynyt kauppakeskusten ja digitaalisuuden aikakaudella ja toteuttanut onnistuneen omistajanvaihdoksen. Pitkä yrittäjäura, mahdollisuus työllistää ja innovatiivinen palvelutoiminta ansaitsevat tunnustusta, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen palkitsemisperusteista.

Kuvatapio palkittiin alkuvuodesta myös paikallisella Vuoden länsihelsinkiläinen yritys 2019 -palkinnolla.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Kuvassa: Helsingin Yrittäjät – Länsi-Helsinki ry:n puheenjohtaja Jukka Tiihonen (vasemmalla), Kuvatapion perustaja Tapio Rinne, Sannakaisa Harju ja Elisa Jones.

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä Helsingissä. Tarkoitus on myös lisätä yrittäjyyden arvostusta ja korostaa oma-aloitteisen, taloudellisiin riskeihin uskaltautuvan yrittämisen merkitystä talouselämän terveelle kasvulle ja Helsingin hyvinvoinnin kehittymiselle.

> Katso tallenne palkitsemistilaisuudesta

Kuvatapio / Mikenova Oy

  • Pääkaupunkiseudulla toimiva perinteikäs valokuvaamoalan perheyritys
  • Perustettu vuonna 1967 / Mikenova Oy vuonna 1995
  • Työllistää 8 henkilöä, liikevaihto 0,6 milj. (2020)
  • Perustaja Tapio Rinne, toimitusjohtajana omistajanvaihdoksen jälkeen Sannakaisa Harju
  • Toimipisteet Munkkivuoren kauppakeskuksessa, Kauppakeskus Kaaressa, Kauppakeskus Redissä ja Kauppakeskus Granissa

Kuvat: Kalle Kirjalainen ja Jaana Tihtonen
Video: Sound Engine
Teksti: Valpuri Aalto