1.10.2020 klo 20:25
Uutinen

Elinvoimainen Kemi – Kysely uuden valitsijayhdistyksen perustamisesta Kemiin

Tulossa olevat kunnallisvaalit on näytön paikka myös yrittäjille. Kunnallispolitiikassa päätetään yrittäjille elintärkeistä asioista ja me tarvitsemme lisää hyviä ja asiansatuntevia yrittäjäehdokkaita.

Kemin Yrittäjien hallitus haluaa omalta osaltaan tukea yrittäjien kunnallisvaikuttamista Kemissä ja tämän johdosta tiedustelemme, onko kemiläisillä yrittäjillä tai yrittäjämielisillä kiinnostusta lähteä perustamaan uutta, sitoutumatonta valitsijayhdistystä Kemiin tekonimen ”Elinvoimainen Kemi” -alla. Tai vaihtoehtoisesti lähteä ehdokkaaksi itse kuntavaaleissa, jos tällainen yhdistys perustetaan?

Vastaa alla olevaan lyhyeen kyselyyn, jossa tiedustelemme kiinnostusta tällaisen sitoutumattoman yhdistyksen perustamiseen, ehdokkaaksi lähtemisestä tai voit vinkata omasta mielestäsi hyvän ehdokkaan.

Vastaa lyhyeen kyselyyn: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=2h2l-5rtJEii2eVypwMr…

Valitsijayhdistyksen yhden ehdokkaan asettamiseksi voi perustaa vähintään 10 asianomaisessa kunnassa äänioikeutettua henkilöä. Kunnassa, jossa asukasluku on vaalivuotta edeltävän marraskuun lopussa enintään 1 500, valitsijayhdistyksen voi perustaa vähintään kolme äänioikeutettua. Jos kunnan asukasluku on 1 501–2 000, valitsijayhdistyksen voi perustaa vähintään viisi äänioikeutettua. Valitsijayhdistykset voivat muodostaa yhteislistoja, joissa kussakin voi olla enintään valittavien valtuutettujen puolitoistakertainen määrä ehdokkaita.

https://vaalit.fi/vaalikelpoisuus-ja-ehdokasasettelu3