13.1.2021 klo 10:31
Uutinen

Elisa paransi yhteyksiään Kanta-Hämeessä

Elisa on vahvistanut jälleen mobiiliverkon ja kiinteän verkon yhteyksiään Kanta-Hämeessä. Lisäksi Riihimäelle avautui 5G-verkko ja Hämeenlinnan alueen 5G-verkkoa laajennettiin.

Heinä-joulukuun aikana 2020 Elisa on parantanut mobiilin- ja kiinteän verkkonsa kattavuutta Kanta-Hämeen alueella muun muassa Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Forssassa ja Lopella. Mobiiliverkon kapasiteettia on parannettu ja kiinteän verkon yhteys on nyt tarjolla yhä useammalle. Lisäksi Elisa avasi Riihimäelle 5G-verkon, joka mahdollistaa jopa 10 kertaa aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. Hämeenlinnan 5G-verkkoa on laajennettu muun muassa Voutilassa ja Käikälässä.

Mobiilidatan käyttö on lisääntynyt alueella normaaliakin vauhdikkaammin poikkeustilanteesta johtuen.

Korona-aika on luonnollisesti lisännyt kotona vietettyä aikaa. Kotona tehdään töitä, opiskellaan ja vietetään vapaa-aikaa, mikä on lisännyt mobiilidatan käyttöä merkittävästi. Kanta-Hämeen alueella mobiiliverkossa käytetyn datan määrä on kasvanut jopa reilusti yli 30 % verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan, Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen sanoo.

Yhä useampi siirtyy käyttämään uutta 5G-verkkoa sitä mukaa kun verkko on laajentunut omalle paikkakunnalle.

5G:n käyttö kodin ensisijaisena nettiyhteytenä on myös herättänyt asiakkaidemme keskuudessa paljon kiinnostusta, Lehtinen jatkaa.

Elisan verkon saatavuustiedot
Lisätietoa 5G:n edistymisestä