1.6.2020 klo 16:35
Uutinen

ELY-keskusten myöntämän yrityksen tilanneanalyysin ja kehittämisavustuksen koronarahoitushaku päättyy maanantaina 8.6. kello 16:15. Saapuneet hakemukset käsitellään hakuhetken sääntöjen mukaisesti!

Linkki koko tiedotteeseen

ELY-keskuksiin on 31.5. mennessä saapunut hakemuksia yhteensä n. 28 600 kpl (n. 843 milj.€). Uudenmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Petri Knaapisen mukaan tästä määrästä on käsitelty yli puolet (56 %) ja joista myönteisiä päätöksiä 11 600 kpl (n. 139 milj €). Toimialoittain eniten myönteisiä päätöksiä on tehty kaupan alan (18%), ravitsemus- ja majoitusalan (16 %) sekä liikenne- ja logistiikka-alan (14 %) yrityksille.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä 1.6. uutisoidun mukaisesti uuden kustannustuen käyttöönoton myötä suljetaan Business Finlandin ja ELY-keskusten kehittämisavustukset, joita ne tällä hetkellä myöntävät yrityksille koronatilanteen vuoksi. ELY-keskusten myöntämä koronarahoitus päättyy siten viikon päästä maanantaina (8.6 klo 16.15). ELY-keskuksista todetaan, että haun voimassaoloon saakka saapuneet hakemukset käsitellään hakuhetken sääntöjen mukaisesti. Hakemusjonon purkamiseen tehdään ELY-keskuksissa lisärekrytointeja sekä hakemusten että maksatusten käsittelyyn.

Kustannustuen lakiesitys eduskuntaan tällä viikolla, Business Finlandin ja ELY-keskusten koronahaut auki 8.6. saakka (Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 1.6.2020)

ELY-keskusten tarjoama normaali yrityksen kehittämisavustus on käytettävissä entiseen tapaan. Lisäksi käytettävissä ovat yritysten kehittämispalvelut, joiden osalta ovat voimassa normaalia merkittävästi edullisemmat yritysten omavastuuosuudet. Myös ELY-keskusten myöntämät maaseudun, alkutuotannon ja kalatalouden yritysten koronatuet ovat haettavissa edelleen.

Lisätietoja

Uudenmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Petri Knaapinen (@ely-keskus.fi)