1.10.2021 klo 12:01
Uutinen

Esko Valkealalle järjestön luottamustyö merkitsee vastuunkantoa, verkostoja ja vaikuttamista – Helsingin Yrittäjien luottamushenkilöhaku kaudelle 2022 käynnistyi

Helsingin Yrittäjät hakee nyt uusia luottamushenkilöitä kaudelle 2022 edistämään yrittäjyyttä pääkaupungissamme. Helsingin Yrittäjien varapuheenjohtaja ja Lounais-Helsingin paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Esko Valkeala on kokenut luottamushenkilö, joka on ollut mukana yrittäjäjärjestön toiminnassa yli 10 vuotta ja Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistyksen puheenjohtajana kaksi vuotta. Lue Eskon ajatuksia luottamushenkilötyöstä.

Mikä sai sinut alunperin innostumaan yrittäjäjärjestön luottamustehtävästä?

”Innostuin ja kiinnostuin, koska halusin olla vaikuttamassa asioihin, kehittämässä toimintaa, päästä mukaan ja perehtymään järjestön toimintaan syvemmältä sekä ehdottomasti verkostoitua muiden yrittäjien kanssa paikallisesti, mutta myös valtakunnallisesti.”

Miksi järjestötyö on mielestäsi tärkeää?

”Vaikuttamistyö, ihmisten kohtaaminen, yrittäjien etujen ajaminen ja verkostoituminen ovat todella tärkeää. Järjestötyötä ja järjestön jäsenyyttä voisi verrata vaikka äänestämiseen vaaleissa: äänestetään jotta voidaan vaikuttaa. Olla jäsenenä, jotta voidaan vaikuttaa.”

Mitä luottamushenkilönä toimiminen vaatii?

”Ennen kaikkea se vaatii sitoutumista tehtävään, johon jäsenet ovat valinneet. Vastuunottamista sovituista tehtävistä.”

Minkälaisia asioita yrittäjyydessä pitäisi edistää?

”Etujärjestönä vaikutamme paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Varsinkin yksinyrittäjien liiketoiminnan mahdollistaminen esimerkiksi arvonlisäveron rajan nostaminen tai sen poistaminen kahdeksi vuodeksi uusille yrittäjille, ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen kevennys, verotuksen keventäminen esimeriksi kahdeksi vuodeksi. Yrittäjäjärjestön toiminnassa voitaisiin miettiä uudestaan, miten jäseniä tuetaan ja autetaan ja miten heille voisi tarjota uusia palveluja.”

Terveisesi yrittäjäjärjestön luottamushenkilötoiminnasta kiinnostuneille?

”Yrittäjäjärjestössä pääsee mukaan mielenkiintoisiin luottamustehtäviin. Luottamushenkilönä pääsee vaikuttamaan paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti hyvin moniin asioihin. Luottamustehtävä vaatii tietty aikaa ja sitoutumista, mutta se myös tarjoaa mahdollisuuksia verkostoitumiseen laajalti. Toimimme yrittäjien parhaaksi.”

Esko Valkeala toimii tällä hetkellä Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Helsingin Yrittäjät ry:n hallituksen varapuheenjohtaja. Hän on pitkän linjan yrittäjä, yritysmentori ja aktiivinen luottamushenkilö järjestöissä.


Kiinnostuitko luottamushenkilötyöstä?

Haluatko päästä vaikuttamaan ja edistämään yrittäjien asioita pääkaupungissamme? Paikallisyhdistysten hallitusten henkilövalinnat tehdään paikallisyhdistysten vuosikokouksissa 28.10.2021. Lue lisää luottamushenkilöiden toiminnasta ja hakuprosessista täältä.

Kuvat: Jaana Tihtonen


Kiinnostaako vaikuttaminen valtakunnallisella tasolla?

Hae Suomen Yrittäjien valiokuntiin ja verkostoihin! Lue lisää!