25.4.2019 klo 11:49
Uutinen

Espoolaisesta kalakauppiaasta Pääkaupunkiseudun Vuoden nuori yrittäjä 2019

Espoolaiset nuoret eivät menesty vain tietotekniikassa ja taloustaidoissa, vaan menestyjiä löytyy myös hyvin perinteisiltä toimialoilta. Uusin menestyjä on vuoden 2019 Pääkaupunkiseudun Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu, ikivanhaa toimialaa edustava, 28 -vuotias kalakauppias Max Grönholm. Palkinnon hänelle tänään luovuttivat Pääkaupunkiseudun Yrittäjien varapuheenjohtaja Päivi Repo ja toimitusjohtaja Erkki Pärssinen.

Max Grönholm perusti Maxin Kalan Kauklahden kylään vuonna 2016. Maxin lähtökohtana oli perustaa yritys täysin kuluttajan näkökulmasta, erityisesti hieman pettyneen kuluttajan näkökulmasta.

Maxin Kala on sijainnistaan huolimatta saavuttanut lyhyessä ajassa vahvan aseman koko pääkaupunkiseudulla tunnettuna ja hyvin menestyneenä kalakauppana.

”Menestyksen tärkeimmät tekijät ovat aidosti tuore kala, kokonaisvaltainen ja ystävällinen henkilökohtainen palvelu sekä asiakkaiden luottamus. Tunnettavuutta ovat lisänneet aktiivinen sosiaalisen median hyödyntäminen ja jo yli 10 000 seuraajaa. Facebookissa noin 300 arvostelun keskiarvo on hämmästyttävät 5/5”, varapuheenjohtaja Päivi Repo toteaa valintaraadin perusteluista.

Sosiaalisessa mediassa seurataan paitsi kalakaupan valikoimaa, niin myös yrittäjän omaa perhe-elämää ja seikkaluja sekä kokonaisvaltaisesti yrittämiseen liittyviä asioita. ”Asiakkaiden palautteissa arvostetaan erityisen paljon Maxin Kalan rehellisyyttä ja sitä, että yrittäjä esiintyy omilla kasvoilla. Sosiaalisen median tarinat ja kokemuspalaute vaikuttavat vahvasti jo kaikessa busineksessä”, sanoo toimitusjohtaja Erkki Pärssinen.

Tuoreen kalan ohella Maxin Kala tarjoaa oman keittiön herkkuja. Lisäksi tarjolla on mm. kotimaisia särki- ja lahnasäilykkeitä. Tuotteissa huomioidaan aina eettisyys ja sesonkiajattelu. Tarjolla on myös paljon trendikkäitä tuotteita, joita löytyy vain Maxin Kalasta. Jopa kilpailijat ovat todenneet, että Maxin Kala on lyhyessä ajassa vaikuttanut koko Suomen ”kalaskeneen”.

”Tähänastisen yrittäjätaipaleen suurin ja pelottavin muutos on tulossa tänä kesänä, kun kasvun myötä muutamme uusiin, isompiin toimitiloihin. Muutokset tehdään asiakasta ja työntekijää ajatellen. Muuttoa valmistellessa intohimo, laatu, valikoima, tuoreus ja turvallisuus on pidetty koko ajan mielessä. Muutto jännittää jo nyt tällaista nuorta yrittäjää. Kasvutarinaamme kannattaa seurata niin meidän kaupalla kuin facebookin sivuiltakin”, Max Grönholm toteaa täynnä tekemisen intoa.

Lisätiedot:

Max Grönholm p. 040 716 7575
Erkki Pärssinen p. 050 411 1104