8.5.2024 klo 11:00
Uutinen

Espoon Vuoden yrittäjä 2024: Kuori Oy Maria ja Jarkko Jokelainen

Espoon Yrittäjät on valinnut Espoon Vuoden yrittäjäksi Kuori Oy:n perheyrittäjät Maria ja Jarkko Jokelaisen. Kuori Oy on vuonna 2015 perustettu korkean teknologian espoolainen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa suuria digitaalisia näyttöratkaisuja kansainvälisille markkinoille. Liiketoiminnan keskiössä ovat modulaariset näyttö- ja ohjelmistoratkaisut toimitettuna tällä hetkellä jo 30 maahan aina hoivasektorilta parkkiterminaaleihin, ravintoloihin ja golf-kentiltä laskettelurinteisiin.

Marialla ja Jarkolla oli yhteistä yritystä aloittaessaan jo vankka tausta liike-elämässä sekä yrittämisessä. Maria on yrittäjäperheen kasvatti ja oman ensimmäisen yrityksensä hän perusti jo nuorena. Jarkko on puolestaan hankkinut kannuksensa isojen teknologiayhtiöiden palveluksessa ja oli jo aikaisemmin kokeillut startup-yrittäjän uraa. Maria ja Jarkko ovat myös kolmen autismin kirjon lapsen vanhempia, jotka kamppailivat vuosia auttaakseen lapsiaan ymmärtämään ja kommunikoimaan ympäröivän maailman kanssa ja tästä tilanteesta syntyi sysäys yrittäjyyteen. Kun lapsilla todettiin autismin kirjohäiriö, työn tekemien muutoin kuin yrittäjänä oli liki pitäen mahdotonta.

Ensimmäinen jättikosketusnäyttö kehitettiin hoivasektorille. Kun yrittäjien lapset kotona leikkivät tuotekehityksessä olevilla näytöillä niin huomattiin, että jättitabletti auttoi myös lapsia oppimaan, keskittymään ja kommunikoimaan paremmin.

Maria ja Jarkko aloittivat yritystoiminnan vuonna 2015 ja ensimmäisenä vuonna liikevaihto oli noin 9000 euroa. Vuonna 2022 yrityksen liikevaihto oli kasvanut yli 12 miljoonaan euroon ja tulos 862 tuhanteen euroon. Vuoden 2023 tilinpäätös ei ole vielä valmistunut, mutta ennakkotietona liikevaihto noussee lähes 14 miljoonaan euroon.

Kuori Oy:n vahvuutena on ylivertainen teknologinen osaaminen ennen kaikkea Android-käyttöjärjestelmässä, modulaarisessa tuoterakenteessa sekä termodynamiikassa, jolla varmistetaan näyttöjen pitkäikäinen toiminta vaativissa ulkoilmaympäristöissä. Yrityksellä on tällä hetkellä yli 70 työntekijää pääosin tuotekehityksessä. Yhtiön tulevaisuuden näkymät kansainvälisillä markkinoilla ovat valoisat ja yritys haastaa jatkossa entistäkin tarmokkaammin alan suurimmat toimijat.

Espoon Yrittäjien hallituksen yrittäjäkollegat valitsivat Marian ja Jarkon vuoden yrittäjiksi useastakin hyvästä syystä. Espoon Nihtisillasta toimiva yritys on onnistunut kehittämään oman patentoidun teknologiansa ja tunkeutumaan tiukasti kilpailuille maailmanmarkkinoille. Yhtiön tuotteet tuovat myös paljon hyvää terveydenhuollon ainutlaatuisiin tarpeisiin, jossa isot kosketusnäytöt ovat erinomainen apuväline ikääntyneille sekä kognitiivisesti ja fyysisesti rajoitteisille. Terveydenhuoltosektorin tuotteet ovat vuodesta 2022 alkaen erotettu YetiCare Oy yhtiöön.

Espoon Vuoden yrittäjä on valittu vuodesta 1980 alkaen. Vuoden yrittäjäksi valinta on lähes aina merkinnyt palkitulle ja hänen yritykselleen menestyksen jatkumista, jopa entistä vauhdikkaammin. Espoon Yrittäjien valitsijaraati uskoo näin käyvän tälläkin kertaa Kuori Oy:n yrittäjien Marian ja Jarkon kohdalla.

Vuoden yrittäjä -palkinnon Maria ja Jarkko Jokelaiselle luovuttivat 8.5.2024 Dipolissa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Espoon Yrittäjien toimitusjohtaja Esa Kinnunen.


Lisätiedot:
Toimitusjohtaja, Espoon Yrittäjät, Esa Kinnunen p. 040 586 0928
Toimitusjohtaja, Kuori Oy, Maria Jokelainen p. 040 569 1397

👉️ kuori.tech

kuva: Markku Pajunen