19.12.2022 klo 10:15
Uutinen

Espoon Yrittäjien hallituksen jouluinen tervehdys

Katseet uuteen vuoteen – välillä yksin, mutta aina yhdessä, yrittäen

Viime vuodet ovat olleet haastavia. Korona ja Ukrainan sota sekä näiden vaikutukset ovat tuoneet ennennäkemättömiä haasteita itse kunkin elämään. Maailmantapahtumat ovat haastaneet useat yrittäjät ennakoimattomuudellaan. Toisaalta riskit ja niiden realisoituminen ovat asettaneet meidän kaikkien elinkeinoon ja elämiseen epävarmuustekijöitä, joillekin meistä jopa voimattomuutta.

Suomen Yrittäjät ja me Espoon Yrittäjät haluamme nähdä toivoa tulevassa. Toivo ei sulje silmiämme niiltä, joita nämä ajat ovat kohdelleet kaltoin, mutta se antaa voimaa rakentaa ja ylläpitää niitä asioita, jotka ovat meille kaikille tärkeitä. Toivo antaa tukea jaksaa yrittää, olla ja elää.

Espoon Yrittäjien hallituksessa on myös painittu koronan rajoitusten vuoksi. Jäseniemme haasteiden lisäksi korona on vaatinut meitä pohtimaan keinoja verkostoitua ja vaikuttaa uudella tavalla. Työ on meilläkin tältä osin vielä kesken, mutta toivo paremmasta tulevasta auttaa meitä nostamaan rimaa. Espoon Yrittäjien hallituksessa on vankkumaton tahtotila edistää yrittäjien asemaa, joka palvelee samalla koko yhteiskuntaa.

”Nostetaan rimaa” on Yrittäjien teema kevään 2023 eduskuntavaaleissa ja toivomme, että keväällä vaalikeskusteluissa yksi taloutemme keskeisistä vetureista, yrittäjyys, on keskiössä. Riman nostaminen tarkoittaa esimerkiksi rohkeutta tehdä uudistuksia. Uskomme vakaasti, että joulun aikana voimme etenkin Espoossa katsoa luottavaisin mielin ja toivein tulevaa vuotta 2023. Uskallamme tavoitella, että myös vuonna 2023 Espoo on paras paikka yrittää. Yhteydet, verkostot, asukaskasvu ja yrittäjyyttä kannustava ilmapiiri tuo juuri sitä toivoa, jolla haasteista voi selvitä.

Tätä kirjoittaessani tunnen taas sitä jokavuotista painetta, että maailman pitäisi olla valmis ennen joulua. Samalla näen, että jouluna pitää pystyä myös irtautumaan hiljaisuuteen, rauhaan ja lepoon. Ilman näitä toivon liekki sisällämme ei saa riittävästi tilaa. Jouluna on aika päästää irti. Kannustan meitä kaikkia hyväksymään etenkin näin joulun alla sen, että kaiken ei tarvitse olla valmista. Jos voimme irrottautua kiireestä ja keskeneräisyydestä, voimme nähdä minne olemme matkalla. Joulunrauha voi antaa myös tarvittavan levon mielellemme.

Meillä Espoon Yrittäjien hallituksen jäsenillä on palo olla edustamassa yrittäjyyttä, mutta erityisesti ajamassa yrittäjien asiaa ja arkea. Olen kiitollinen kollegoilleni Päiville, Aijalle, Heikille, Katrille, Kirsille, Markulle, Markukselle ja Monicalle heidän antamasta panoksesta Espoon Yrittäjien jäsenten hyväksi. Tervetuloa remmiin myös uusi hallituksen jäsenemme Heikki! Olen otettu, että voin olla teidän kanssanne parantamassa yrittäjän arkea. Kiitos myös toimistomme tuki ja turva: Erkki, Anni ja Johanna.

Espoon Yrittäjien sidosryhmät – kaupunki, YritysEspoo ja muut toimijat – ovat laadukkaalla toiminnallaan tukeneet myös meidän matkaamme kohti parempaa arkea. Espoon Yrittäjien toimintaan on helppo tutustua tämän videon myötä. Videolla toimitusjohtajamme Erkki esittelee toimintaamme ja Espoon voimatekijöitä. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä korostaa lisäksi videolla yhteisöllisyyttä, verkostoitumista ja yrittäjyyttä.
Kuten Mäkelä toteaa, Espoon paras voimavara on ”espoolaiset ihmiset, yhteisöt ja yritykset itse”. Haluamme jatkossakin, että voimme Espoon Yrittäjinä olla näiden keskeisten voimavarojen tukijana. Vuonna 2022 olemme voineet kunnioituksella seurata, kuinka espoolaisen yrittäjän Fadumo Alin Hoiwa Oy:n tarina on noussut mediassa esiin esimerkkinä siitä, kuinka Suomessa ja Espoossa on oivat puitteet yrittää ja jopa katsoa kasvua ulkomailta.

Haluan vuoden päättyessä kannustaa kaikkia muistamaan, että me kaikki olemme tärkeitä. Lisäksi kaikki ei onnistu yksin eikä kenenkään ole syytä jäädä yksin. Espoon Yrittäjät tarjoavat myös vuonna 2023 sellaisen verkoston, että uskallamme katsoa eteenpäin välillä yksin – aina kuitenkin yhdessä – yrittäen.

Toivotan koko Espoon Yrittäjien
organisaation puolesta
hyvää ja rauhallista joulua
sekä menestyksekästä
uutta vuotta 2023!

Lauri Mäki
asianajaja
Espoon Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen