31.1.2019 klo 14:28
Uutinen

Etelä-Karjalan opettajille lisää valmiuksia yrittäjyysopetukseen

Yhä useampi tekee työuransa yrittäjänä tai pienessä yrityksessä. Siksi on tärkeää, että opiskelijat saavat yrittäjyysosaamista ja näkevät yrittäjyyden tasavertaisena vaihtoehtona palkkatyölle. Etelä-Karjalassa järjestetään nyt koulutusta opettajille, jotta heillä on työkaluja yrittäjyysopetukseen.

Valmennus käynnistyy Lappeenrannassa 5.2. ja siihen osallistuu parikymmentä opettajaa eri oppilaitoksista. Opettajat valitsevat haluamansa opetuskokonaisuudet, joita muokataan kaksiosaisen valmennuksen aikana. Tavoitteena on löytää käytännönläheisiä matalankynnyksen ratkaisuja yrittäjyystaitoja tukevaan opetukseen. Yrittäjyys sopii osaksi kaikkea opetusta.

Asiantuntijana on Muuramen pitkän linjan yrittäjyyskasvattaja ja valmentaja, rehtori Aki Puustinen. Opettajien sparrausapuna ovat myös Etelä-Karjalan nuoret yrittäjät: Satu Viiru, Fysiokaari Lappeenranta Oy, Riikka Mehiläinen, Elektroway Oy, Jere Heikkinen, Finnos Oy ja Hiski Hämäläinen, HiskiShow Oy. Yhdistämällä opettajien pedagogista ammattitaitoa ja nuorten yrittäjien yrittäjyysosaamista voidaan uudistaa opetuskäytänteitä tulevaisuuden tarpeisiin.

Koulutuksen mahdollistaa lääkintöneuvos Sakari Alhopuron lahjoitus

Koulutus on osa Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -hanketta. Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro lahjoitti miljoona euroa opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Nelivuotinen hanke käynnistyi keväällä 2015. Se on tavoittanut yli 8000 opettajaa, opettajaksi opiskelevaa sekä opettajien kouluttajaa.

Lisätietoja:projektipäällikkö Päivi Ojala, Suomen Yrittäjät, p. 040 582 2368, paivi.ojala@yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.