26.1.2019 klo 21:18
Uutinen

Etelä-Savon Vuoden nuori yrittäjä 2019 valittu

Etelä-Savon Vuoden Nuoreksi yrittäjäksi 2019 on valittu Vierulan tilan yrittäjät Tiina ja Mikko Kohonen. Vuoden nuori yrittäjä julkistettiin 26.1.2019 Mikkelin Saimaa Stadiumilla pidetyssä Yrittäjägaalassa.

Valintaraadin päätökseen vaikutti se, että Tiina ja Mikko Kohonen osaavat paketoida tilan maukkaat marjat ja muut tuotteet houkutteleviin paketteihin ja hyödyntävät nykyaikaisia markkinointi- ja myyntikanavia aina verkkokauppaa myöten. Jo neljännen polven yrittäjät uskovat maaseudun elinvoimaisuuteen. Jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous ovat kunnossa. Liikevaihto on merkittävä maaseutuyritykseksi. Ympärivuotisesti nuoret yrittäjät työllistävät 5 henkilöä ja kesäkaudella henkilöstön määrää kasvaa moninkertaiseksi, ollen viime vuosina noin 45. Vierulan tila on merkittävä työllistäjä kesäkaudella.

Vuonna 1930 perustettu Vierulan tila on innovatiivisesti kehittänyt tuotteitaan, joita ovat mm. kuivatut marjat ja smoothie-jauheet sekä marjaglögi ja -kuohujuomat. Tila tuottaa puhdasta, laadukasta ja tuoretta lähiruokaa. Laatu varmistetaan kasvattamalla, pakkaamalla ja toimittamalla tuotteet itse mahdollisimman vähien välikäsien kautta suoraan kuluttajalle. Kesällä myyntipisteissä myytävät mansikat ja kauppoihin toimitettavat perunat on poimittu ja nostettu samana aamuna.

Vuonna 2015 tilan vetovastuun ottanut nuoripari uskoo maaseudun elinvoimaisuuteen ja on vakuuttunut siitä, että jompikumpi omista lapsista on Vierulan tilan jatkaja – jo viidennessä polvessa!

Valinnan suorittivat Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajistosta sekä Finnveran, Etelä-Savon maakuntaliiton, kauppakamarin ja Fennian edustajista koostuva valintaraati.