21.1.2024 klo 15:49
Uutinen

Etelä-Savon Yrittäjien 80-vuotista toimintaa juhlittiin Yrittäjägaalassa Savonlinnassa

Etelä-Savon Yrittäjät kokoontuivat lauantaina 20.1.2024 juhlimaan 80-vuotista taivaltaan eteläsavolaisen yrittäjyyden sydämessä, Savonlinnassa. Tämä merkkipaalujuhla ei ainoastaan kunnioittanut pitkää historiaa, vaan myös nosti esille alueen yrittäjyyden monimuotoisuuden ja tulevaisuuden mahdollisuudet. Juhlassa jaettiin kolme arvostettua yrittäjäjärjestön palkintoa, jotka heijastavat yrittäjyyden eri ulottuvuuksia Etelä-Savon alueella.

Vuoden 2023 Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon sai Oravi Forest Oy, yritys, joka on onnistuneesti yhdistänyt sukupolvenvaihdoksen, innovatiivisuuden ja vahvan kasvun. Yritys on laajentanut toimintaansa Euroopan markkinoille, osoittaen miten perinteet ja moderni liiketoiminta voivat kulkea käsikädessä.

Maakunnallisen Vuoden Nuori Yrittäjä 2023 -palkinnon vastaanotti Jenni-Mari Penttinen ja Elegian Oy. Penttisen visionäärinen johtajuus ja keskittyminen henkilökunnan hyvinvointiin ovat luoneet perustan yrityksen menestykseksi. Elegian Oy:n valinta KasvuOpen-ohjelman Top 60 yrityksen joukkoon korostaa nuoren yrittäjän potentiaalia ja vaikuttavuutta.

Maakunnallisen Vuoden Yksinyrittäjä 2023 -palkinnon sai Johanna Marttinen ja S Sykähdyttävä Oy. Marttisen pitkä yrittäjäura, erityisesti asiakaslähtöinen palvelu ja kyky sopeutua asiakkaiden tarpeisiin, tekevät hänestä esimerkillisen yksinyrittäjän. Hänen työnsä on vahvistanut yksinyrittäjyyden merkitystä alueen taloudelle ja yhteisölle.

Etelä-Savon Yrittäjien 80-vuotisjuhla oli juhla yrittäjyydelle, sen saavutuksille ja sen keskeiselle roolille yhteisössä. Juhla muistutti meitä siitä, että yrittäjyys on paljon enemmän kuin liiketoimintaa; se on innovatiivisuutta, perinteiden vaalimista ja yhteisön rakentamista. Etelä-Savon Yrittäjät onnittelevat palkinnonsaajia ja kiittävät kaikkia alueen yrittäjiä heidän panoksestaan alueen elinvoiman ylläpitämisessä.

Etelä-Savo Yrittäjien puheenjohtaja Nina Rasola avasi gaalaillan ja nosti puheessaan esiin järjestön 80-vuotisen historian tapahtumia. Juhlassa juhlapuheen piti Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, joka puheessaan nosti esiin mm. elinkeinopolitiikan merkityksen alueen kehitykselle ja kasvulle, maa- ja metsätalouden tärkeyden ja matkailun potentiaalin sekä paikallisen sopimisen merkityksen ja tärkeyden. Yleisöltä puhe sai raikuvat aplodit.

Juhlavieraiden viihdyttämisestä vastasivat illan esiintyjät mentalisti Johannes Malkamäki, joka yhdistää taikuuden sorminäppäryyden mentalismin vuorovaikutteiseen taikaan, sekä bilebändi Groove President, joka sai tanssilattian täyteen hetkessä.