4.4.2020 klo 11:17
Uutinen

Eteläpohjalainen talotehdas antaa jokaiselle työntekijälleen sata euroa paikallisten pienyritysten tukemiseen – Haaste on valtakunnallinen

Älvsbytalo tukee työntekijöidensä ostoksia pienyritysten tuotteisiin ja palveluihin sadalla eurolla.

Kauhajoella Suomen pääkonttoriaan pitävä Älvsbytalo on lanseerannut huhtikuun ajaksi kampanjan, joka kannustamaa omia työntekijöitään tukemaan pienyrittäjiä. Jokainen työntekijä saa 100 euron korvauksen, kun tämä ostaa tuotteita ja palveluita paikallisilta pienyrittäjiltä sataan euroon asti.

Lisäksi se tarjoaa yrityksille näkyvyyttä omissa kanavissaan. Työntekjöitä on pyydetty ottamaan kuva, jota voi jakaa eri kanavissa.

– Tämä aika vaatii nopeita päätöksiä ja tukea. Uskon, että huhti- ja toukokuu tulevat olemaan pienyrittäjille pahimpia. Siksi valitsimme huhtikuun kampanjallemme, toimitusjohtaja Jan-Erk Rusk kertoo.

Kampanja on konsernilaajuinen, eli se on käynnissä myös Ruotsissa ja Norjassa. Ruotsissa korvattava summa on 1 000 kruunua. Konsernin pääkonttori on Ruotsissa.

– Haluamme tehdä paikallisten pienyritysten merkityksen näkyväksi, vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kannustaa henkilöstöämme tukemaan paikallisia yrittäjiä myös jatkossa kaikkialla Suomessa, Rusk sanoo.

Vastaavalla idealla toimii Aito Säästöpankki. Ylöjärven pankinjohtaja Riitta IIponen kertoi Twitterissä, minne itse kulutti työnantajan myöntämän shoppailurahan.

Harmittava puoli Ruskin mielestä on se, että viranomainen katsoo satasen palkaksi, joten työn sivukulut tuplaavat pienyrittäjän satasen kustannukset yritykselle.

– Sitä toivoisi, että valtiolla olisi mahdollisuus katsoa tässä tilanteessa asioita vähän toisin. Nyt rahasta menee puolet hukkaan.

Valtakunnallinen haaste, paikallinen vaikutus

Älvsbytalo on haastanut puuteollisuusyritykset, omat asiakkaansa sekä alihankkijansa mukaan pienyrittäjien kassavirtatalkoisiin. Suuremman vaikutuksen aikaansaamiseksi yritys haastaa kaikki suomalaiset yritykset.

Pienyritysten toimialalla ei ole merkitystä. Ainoastaan ruokakaupat, bensa-asemat ja apteekit on rajattu pienyrittäjän satasen ulkopuolelle.

– Olemme kannustaneet työntekijöitä kysymään, jos joku askarruttaa, Rusk sanoo.

Kampanja on saanut kiitollisen vastaanoton. Myös Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiittää Älvsbytaloa haasteesta.

Hänen mukaansa tämänkaltaiset talkoot ovat erittäin tervetulleita.

– Tämä on hieno kädenojennus oman lähiseudun yrityksille ja yrittäjille. Toivottavasti muut ottavat tästä vastuunkannosta mallia. Iso kiitos, Pentikäinen sanoo.

Juttua muokattu 4.4. klo 12.22. Lisätty Riitta IIposen twiitti ja tieto AIto Säästöpankin kampanjasta.

Elina Hakola

elina.hakola(at) yrittajat.fi