2.7.2017 klo 12:26
Uutinen

Guns N’Roses rockasi Kantolan

Kaupungin väkiluvun lähes tuplaantuminen tietää jonoja, tungosta ja ajan katoamista jonnekin. Guns N'Roses sai kaiken unohtumaan upealla showlla.

Vaikka tapahtumajärjestäjä LiveNation ja monet mediat kehottivat yleisöä saapumaan tapahtumapuistoon ajoissa, ei jonoilta ja tungokselta vältytty lauantaisena konserttipäivänä. Moni kuuli Michael Monroen keikan viime tahdit portilla sisään pyrkiessään ja The Darknessin keikka vilahti siinä tungoksessa miettiessä, mihin tässä kannattaisi suunnistaa.

Mutta pääesiintyjä, legendaarinen Guns N’Roses palkitsi kaikki vaivat. Settilista oli mittava ja keikka juuri niin GN’R:lle sopivan mahtipontinen kuin sopi odottaakin. Jotakin erityisen sykähdyttävää oli isoilta skriineiltä välittyneissä kuvissa Axl Rosesta ja Slashista esiintymässä auringonlaskuisessa suomalaismaisemassa koivuineen.

Settilistalla oli ilahduttavasti kaikille tuttuja Gunnareiden all-time-hittibiisejä, kuten U could be mine, Jungle ja koko keikan päättänyt huikea rock’n’roll-sirkus Paradise City. Keikalla kuultiin myös rakastetuimmat coverit, kuten Live and Let Die sekä Heavens Door, mutta myös yllätys – Soundgardenin Black Hole Sun. Biisi jyräsi Kantolassa upeana tervehdyksenä tänä vuonna menehtyneen laulaja Chris Cornellin muistoksi.

Yrittäjät olivat varautuneet väenpaljouteen kiitettävästi. Samalla Hämeenlinna näyttäytyi konserttivieraille jälleen yritteliäänä ja palveluhaluisena kaupunkina. Muun muassa R-kioski oli virittänyt ylimääräisen myyntipisteen kupeeseensa ja erilaiset pikaruokakojut tahdittivat matkaa Kantolaan.

Seuraavan 55 000 tuhannen hengen Kantolan konserttiin tulijan varautumislistalla on ykkösenä runsaasti aikaa. Varautua tulemaan ajoissa tarkoittaa saapumista porttien auettua, jolloin jonottaminen ei ajoitu esiintyjien kanssa päällekkäin.

Ehkä keikkajärjestäjä ottaakin tulevalle Bruce Springsteenin tai Rolling Stonesin keikalle vaikkapa paikallisia pumppuja esiintymään keikka-alueen baareissa, jotta väki saataisiin houkuteltua paikalle ajoissa.

Hämeen Yritysviestintä/Susanna Mattila
toimitus@hameenyrityssanomat.fi