29.10.2020 klo 15:57
Uutinen

Hallitus kertoi uusista ravintolarajoituksista – Lain voimassaoloa pidennetään

Ravitsemisliikkeiden yleiset velvollisuudet epidemiatilanteessa jatkuvat vuoden 2021 helmikuun loppuun.

Hallitus on kertonut uusista alueellisista ravintolarajoituksista. Ne astuvat voimaan marraskuun alussa.

Ravitsemisliiketoimintaa koskevat rajoitukset lisättiin toukokuussa tartuntatautilakiin väliaikaisesti lisättyyn pykälään. Nyt lain ja väliaikaisen pykälän voimassaoloa jatketaan marraskuun ensimmäisestä päivästä joulukuun 15. päivään. Aiempi lain voimassaolo päättyy lokakuun lopussa.

Hallituksen rajoitusten mukaan Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa yökerhojen ja baarien on lopetettava alkoholin anniskelu iltakymmeneltä. Pääosin alkoholia tarjoilevat ravintolat on suljettava kello 23.

Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevissa ravintoloissa alkoholijuomien anniskelu on lopetettava viimeistään kello 22. Ravintolan liikkeen saa pitää avoinna asiakkaille kello 24:stä kello 23:een. Ravintola on siis suljettava tunniksi, minkä jälkeen sen saa avata uudelleen.

Uutta laissa on, että aukioloaikojen rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä kulkevia laivoja tai lentokoneita. Lain ulkopuolella ovat myös polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivat ravitsemisliikkeet. Kiihtymisvaiheessa olevalla alueella myös jakeluasemien asiakaspaikkamääriä rajoitetaan.

Lain voimassaoloa pidentämällä valtioneuvosto voi jatkossa antaa lakia täydentäviä tarkempia säännöksiä ravitsemisliikkeiden velvollisuuksista tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Lisäksi valtioneuvosto voi asetuksella säätää ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluajan sekä asiakaspaikkamäärän rajoituksista.

toimitus (at) yrittajat.fi

Juttua korjattu 29.10. 19.51. Ravintoloiden koronarajoituksia koskeva asetus on voimassa 15.12. asti, ei helmikuun loppuun asti, kuten STM aiemmin virheellisesti tiedotti. STM korjasi virheellistä tietoaan tiedotustilaisuuden jälkeen.