8.8.2018 klo 15:18
Uutinen

Hämeenlinnan Teatterin syksy starttaa Tampereen Teatterikesässä

Hämeenlinnan Teatteri vierailee tällä viikolla Tampereen teatterikesän pääohjelmistossa Ingmar Bergmanin näytelmällä Kohtauksia eräästä avioliitosta.

Teatterissa on aloitettu syksykauden harjoitukset Tahtien sodan merkeissä. Hämeenlinnan Teatteriakin aikoinaan Suomen nuorimpana teatterinjohtajana luotsannut Riku Suokas tarttuu tahtipuikkoon näytelmän ohjaajana.

Tahtien sota on teatterin tämän vuoden suurpanostus, jossa Päänäyttämöllä nähdään vierailijoina mm. Sami Hintsanen ja Mikko Töyssy. Käsikirjoituksen ja ohjauksen tekijöinä ovat Heikki Syrjä ja Riku Suokas. Parivaljakko takaa, että näyttämöllä nähdään hyvin tehtyä viihdettä.

Ennen Tahtien sodan ensi-iltaa teatteri vierailee vielä Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa Ingmar Bergmanin näytelmällä Kohtauksia eräästä avioliitosta. Näytelmän on ohjannut Samuli Reunanen ja avioparia esittää Liisa Peltonen ja Lasse Sandberg. Tampereen teatterikesän jälkeen näytelmä palaa ohjelmistoon Hämeenlinnassa 23.8-21.9. Tämän jälkeen Liisa ja Lasse huoahtavat hetken näyttelijän työstä ja palaavat töihin vuoden 2019 alussa.

Agatha Christie on dekkarien kruunaamaton kuningatar ja hänen luomansa hahmon Hercule Poirotin harmaat aivosolut ovat maailman tunnetuimmat. Nämä aivosolut nähdään työnteossa teatterin Päänäyttämöllä 28.9. alkaen näytelmässä Kahvi mustana. Näytelmän ohjaa Olka Horila ja siinä vierailevat näyttelijät Hannu Huuska, Ilkka Heiskanen ja Tatu Siivonen.

Hämeen Yritysviestintä
toimitus@hameenyrityssanomat.fi