Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Tavastian Annemari Suonsivu (vas.) ja Hämeenlinnan Yrittäjien Nina Ranimaa iloitsevat yhdessä Tavastian saamasta yrittäjyyskasvatuspalkinnosta.

Hämeenlinnan yrittäjyyskasvatuksen superagentit palkittiin

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on palkittu Kanta-Hämeen vuoden 2022 YES Agenttina yhdessä Hämeenlinnan Yrittäjien kanssa. Tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria. Tunnustuksen myöntää Valtakunnallinen YES ry yhdessä YES-verkoston kanssa.

Tavastia ja Hämeenlinnan Yrittäjät ovat isoin harppauksin kehittäneet yrittäjyyskasvatusta, yrittäjämäistä toimintaa sekä oppilaitosyhteistyötä.
– Tuskin missään voi olla parempaa yhteistyötä, voittohan oli käytännössä varma jo hakuvaiheessa, nauraa Hämeenlinnan Yrittäjien puheenjohtaja Nina Ranimaa.

Tavastian oppilaitoksissa yrittäjyyskasvatusosaaminen on jo aiemminkin ollut vahvaa. Hämeenlinnan lyseon lukio sai saman palkinnon vuonna 2020. Nyt yhteistyö yrittäjien kanssa on lisääntynyt ja monipuolistunut koko kuntayhtymän tasolla.
– Yrittäjät ovat esimerkiksi Tavastia Goes Business -kilpailussa arvioineet opiskelijoiden kehittämiä bisnesideoita ja lisääntyneiden kohtaamisten myötä meillä on hyvä keskusteluyhteys. Tavastia on voinut parantaa ja kehittää palvelujaan yrittäjien tarpeita vastaaviksi, kertoo Tavastia Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Annemari Suonsivu.

Meiju Honkavuori aloitti vuonna 2022 Hämeen Yrittäjien organisoiman Nuorten Yrityspolku -kehittämisohjelman nimissä kehittämään yhteistyötä kaikkien yrittäjyyskasvatustoimijoiden kanssa Kanta-Hämeessä. Hän on myös hiljattain aloittanut YES-verkoston aluepäällikkönä Kanta-Hämeessä.
– Koululutuskeskus Tavastian ja Hämeenlinnan Yrittäjien yhteistyö sekä ansaittu tunnustus on hyvä esimerkki onnistumisesta. Hämeenlinnassa ollaan edelläkävijöitä yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Tästä saadaan hyvää potkua koko maakunnan yrittäjyyskasvatustoiminnan kehittämiseen.

Opiskelijat mukana yrittäjyyden edistämisessä

Nina Ranimaan ja Annemari Suonsivun mielestä Kanta-Hämeen alueella on helppo tehdä yhteistyötä. Nina Ranimaa iloitsee erityisesti siitä, että Tavastiassa on hyvällä alulla opiskelijoiden mukaan ottaminen yrittäjämäiseen toimintaan.
– Oli mahtavaa, että esimerkiksi Linnan Business Turnajaisissa oli paikalla yrittäjyyttä opiskelevia nuoria. Siellä he pääsivät verkostoitumaan ja tapaamaan ihmisiä, joista voi olla heille myöhemmin hyötyä ja apua, hän kiittelee.

Annemari Suonsivun mielestä YES Agentti -tunnustus kertoo siitä, että yrittäjien asemaa on onnistuttu viemään eteenpäin ja Tavastiassa vastaamaan yrittäjien tarpeisiin.
– Vaikka yrittäjän toive olisikin ”ei-oppilaitosmainen”, niin yritämme löytää ratkaisun ja tehdä sen, mitä meiltä toivotaan. Tietoisuus Tavastian palveluista onkin kasvanut talousalueen yrittäjien joukossa paljon, hän toteaa.

Lue myös:

YES on valtakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäverkosto, joka yhdistää kunnan toimijat rakentamaan vaikuttavampaa yrittäjyyskasvatusta niin kansallisesti kuin alueellisestikin.