12.4.2019 klo 09:41
Uutinen

Hämeeseen neljä miljoonaa euroa EU-rahoitusta

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt tammi-maaliskuussa 2019 Kanta- ja Päijät-Hämeeseen yhteensä lähes 4 miljoonaa euroa Euroopan aluekehitysrahaston yritysrahoitusta.

Erilaisia yritystukia myönnettiin Kanta- ja Päijät-Hämeeseen yhteensä lähes 1,7 miljoonaa euroa. Yrityksen kehittämisavustuksen (EAKR) osuus summasta on hieman yli 1,1 miljoonaa.

Kanta-Hämeeseen tästä kohdistui 51 % ja tukea on saanut viisi yritystä. Suurimman kehittämisavustuksen, 226 700 euroa, on saanut Forssan Metallityöt Oy karmin ja ovilevyn tuotantolinjaston hankkimiseen. Uudenlainen linjasto mahdollistaa erikokoisten tuotteiden valmistuksen huomattavasti pidemmälle kuin nykyinen toimintatapa. Muita kehittämisavustusta saaneita yrityksiä Kanta-Hämeessä ovat mm. Delva Oy 3D-tulostimien investointeihin sekä Praecom Oy kansainvälistymiseen.

Loput yritystuista muodostui yritysten kehittämispalveluista. Tukea myönnettiin Hämeeseen 190 352 euroa, josta 41 % Kanta-Hämeeseen. Summa muodostui yritysten konsultointipalvelusta sekä yritysten avainhenkilöstön koulutuksesta.

Muita kiinnostavia aiheita