12.4.2020 klo 12:04
Uutinen

Hävikkiruokaa kotiin toimittavan Fiksuruoka.fi:n myynti tuplaantui – Varastoon palkattiin myös tuplasti väkeä

Fiksu Ruoka Oy:n kotiinkuljetusten määrä on nyt koronaviruksen aikana kymmenkertainen aiempaan verrattuna.

Suomalaisten valmistajien, maahantuojien ja tukkujen jäännöseriä kuluttajille myyvä Fiksuruoka.fi alkoi reagoida muuttuvaan tilanteeseen jo silloin, kun koronan yleistymisestä alkoi näkyä merkkejä maailmalla, ja vasta ensimmäiset tapaukset olivat tulleet Suomeen.

– Aloimme täydentää varastoa jo paria viikkoa ennen kuin poikkeustila lopulta julistettiin, kertoo toimitusjohtaja Juhani Järvensivu.

Espoolainen yritys oli juuri saanut suuren rahoituksen ja päätti panostaa sen lähes kokonaan markkinointiin. Kotiinkuljetuksiin tehtiin tarjous.

– Näimme, että meillä oli tässä mahdollisuus auttaa suomalaisia pysymään kotona. Käynnistimme myös Auta läheistäsi -kampanjan, jolla riskiryhmäläiselle voi tilata ruokapaketin kotiin, kertoo Järvensivu.

Fiksu Ruoka Oy on perustettu vuonna 2016. Verkkokaupan valikoima koostuu pääosin poisto- ja jäännöseristä, joita yritys ostaa suomalaisilta valmistajilta, maahantuojilta ja tukkuketjuilta.

Yrityksen ostamat erät eivät ole syystä tai toisesta löytäneet tietään kaupan hyllylle ja ovat sen takia vaarassa tulla hävitetyiksi. Syynä voi olla esimerkiksi tuotteen poistuminen valikoimasta, uudistunut myyntipakkaus, brändimuutos, liian suuri varasto tai lähestyvä parasta ennen -päiväys.

Tuhat tilausta päivässä

Nyt tilauksia tulee 1000 päivässä, ja yrityksen myynti on tuplaantunut 12.3. jälkeen. Kotiinkuljetusten määrä on kymmenkertainen aiempaan verrattuna.

Varastoa hoitava alihankkija on kaksinkertaistanut työntekijämääränsä Fiksuruoka.fi:n osalta kahdestakymmenestä neljäänkymmeneen työntekijään.

– Monta tekijää vaikutti siihen, että pystyimme olemaan niin hyvin tilanteessa mukana. Tunnistimme markkinan uudet tarpeet ja teimme toisaalta myös riskiarvion. Lisäksi juuri saatu rahoitus mahdollisti toiminnan nopean skaalaamisen, toimitusjohtaja Juhani Järvensivu kertoo Nordean kasvuyrityspankin tiedotteessa.

– Nyt meillä on jo uudet lainaneuvottelut käynnissä, koska varaston uusi rahoitustarve tulee kasvun myötä vastaan nopeammin. Uskomme, että moni kotiinkuljetuksia tilannut jatkaa sitä myös poikkeustilan loputtua, Juhani Järvensivu sanoo.

toimitus(at)yrittajat.fi