17.3.2021 klo 12:19
Uutinen

Helsingin kaupunki: Kasarmitori saa oman kesäterassinsa kesäkuussa – Yrittäjä, tule mukaan kuulemaan suunnitelmista

Viime kesänä suuren suosion saanut Senaatintorin terassikokeilu saa tulevana kesänä jatkoa, mutta uudessa paikassa: Terassialuetta suunnitellaan nyt Kasarmitorille. Yrittäjille järjestetään verkossa torstaina 25.3. klo 8–9 Yritysinfo kesäterassin tiimoilta.

Senaatintorilta viime kesänä startannut kesäterassi saa jatkoa Kasarmitorilla ja nyt yrittäjillä on mahdollisuus osallistua uuden Kasarmitorin kesäterassia koskevaan vuorovaikutteisiin infotilaisuuteen torstaina 25.3. klo 8–9. Infotilaisuus järjestetään Teams-alustalla. Yrittäjillä on myös mahdollista tutustua kesäterassin tarkempiin suunnitelmiin ja jättää jo etukäteen kysymyksiä ja ideoita sunnuntaihin 21.3. mennessä. Tarkemmat tiedot linkkeineen löytyvät Helsingin kaupungin sivuilta sekä tämän jutun lopusta.

Senaatintorin kesäterassilta tuttu urbaani siirtolapuutarha -konsepti skaalataan Kasarmitorille sopivaksi ja siihen tuodaan lisämausteeksi ripaus taidetta ja merellistä tunnelmaa. Lisäksi kokonaisuuteen on tarkoitus liittää katukokeilu, joka reitittää kulkua niin terassialueelle kuin sieltä Helsinki Biennaalin paviljongille ja lähtölaiturillekin. Senaatintorin ylle puolestaan nousee elokuun ajaksi Janet Echelmanin ilmatilaveistos osana biennaalia.

– Kasarmitori on hieno, yhtenäinen kaupunkitila, mutta se on pitkään ollut vajaakäytöllä. Terassi ja kesäkadut tulevat varmasti elävöittämään aluetta ja tekemään siitä yllätyksellisen ja viihtyisän, visioi Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Kasarmitorin kesä on Helsingin kaupungin eri toimialojen yhteinen hanke, jonka käytännön organisoinnista ja koordinoinnista vastaa kaupungin omistama kiinteistökehitysyhtiö Helsingin Leijona Oy.

Koronaturvallisuus otetaan huomioon lähtökohtaisesti jo koko terassi- ja katukokeilualueen suunnittelussa. Turvavälit, käsienpesupisteet, jonotussuunnat yms. mietitään tarkasti.

– Emme tietenkään tiedä, minkälainen koronatilanne Suomessa on kesällä. Kulloistenkin säännösten ja rajoitusten mukaan sitten toimitaan, sanoo Bauer.

Vapaavuori: Piristysruiskeita tarvitaan

– Viime kesän terassikokeilu Senaatintorilla oli todella onnistunut. Hanke keräsi kiitosta kaupunkilaisilta ja kotimaanmatkaajilta ja sen merkitys mukana olleille ravintoloille ja koko keskustan elinvoimaisuudelle oli huomattava. Pitkittyneen pandemian takia vastaavia piristysruiskeita tarvitaan edelleen. Jotta jaksamme tämän haasteellisen kevään ja koronasulun yli, meillä pitää olla valoisampiakin asioita odottamassa. Ajatus hyvästä ruoasta ja juomasta kesäisellä terassilla lämmittää mieltä ja luo toivoa, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

– Erityisesti ravintola-, tapahtuma- ja kulttuurialalla tilanne on ollut vaikea jo pitkään. Nämä ovat aloja, joilla on keskeinen rooli Helsingin kansainvälisen ja kansallisen vetovoiman ja maineen kasvattajina, sekä työllistäjinä, jatkaa Vapaavuori.

Kasarmitorin kesän on määrä avautua Helsinki-päivänä 12.6. ja jatkua aina elokuun puoliväliin saakka.

Ravintolatoimijoiden haku aukeaa 6.4. ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Tärkeät linkit:

Kasarmitorin kesä -yritysinfon tarkempi aikataulu Facebookissa >>

Tutustu alustaviin suunnitelmiin >>

Jätä kysymys tai idea Kerro kantasi – kyselyssä 21.3. mennessä >>

Liittymislinkki Teams-kokoukseen >>

Seuraa tiedotusta myös Helsingin kaupungin sivuilta >>

Teksti: Helsingin kaupunki
Kuva: Helsingin kaupunki