24.3.2020 klo 09:06
Uutinen

Helsingin kaupunki päätti ensimmäisistä keinoista yritysten tueksi

Monien helsinkiläisten yritysten taloustilanne on koronaviruskriisin takia kriittinen. Helsingin kaupunki etsii keinoja tilanteen parantamiseksi. Ensivaiheessa kaupunki on 23.3.2020 tehnyt toimia, joilla voidaan estää yritysten ja muiden toimijoiden ajautuminen välittömään kassakriisiin.

Helsingin kaupunki linjasi ensivaiheen päätöksinä, että kaupungin vuokralle antamien liikehuoneistojen ja muiden liiketilojen vuokrien maksu voidaan tarvittaessa keskeyttää enintään kolmen kuukauden ajaksi. Erääntyneet vuokrat maksetaan kunkin yritysvuokralaisen kanssa erikseen sovittavan 12 kuukauden maksuaikataulun mukaisesti ilman viivästysseuraamuksia. Myös Helsingin kaupunkikonsernin tytäryhteisöjä suositetaan noudattamaan tätä linjausta oman taloudellisen liikkumavaransa puitteissa.

Lisäksi kaupunki kertoo, ettei se peri vuokraa tiloissaan toimivilta vuokralaisilta siltä ajalta, jolloin toimialan omat tilat ovat suljettuja. Tämä koskee niitä vuokralaisia, jotka toimivat nyt suljettuna olevissa toimipisteissä.

NewCo Helsinki tarjoaa yritysneuvontaa etänä

Kaupunki on käynnistänyt myös yritysten neuvontaan ja tukeen liittyviä toimenpiteitä. Tavoitteena niillä on jatkuvasti parantaa tilannekuvaa ja löytää konkreettisia välittömän auttamisen keinoja ahdingossa oleville yrittäjille. Kaupunki on koostanut päivittyvän listauksen yrittäjille suunnatuista tukipalveluista NewCo Helsingin verkkosivuille ja korona-tukipalveluihin liittyvää asiakasviestintää on tehty yrittäjille on ollut viime viikosta lähtien.

NewCo Helsingin yritys- ja startup-neuvonta toteutetaan toistaiseksi etäyhteydellä. Maanantaista 23.3.2020 alkaen yritysneuvojat antavat neuvontaa myös toimiville yrittäjille koronatilanteesta selviämiseksi arkisin klo 9-11 ja 13-15 numerossa +358 (09) 310 36360 (puhelinneuvonta on poikkeuksellisesti suljettu ke 25.3. klo 10-11). Samasta numerosta on mahdollista varata aika etäyhteydellä toteutettavaan yritysneuvontaan (45 min) soittamalla arkisin klo 11-13. Muina aikoina yhteydenotot toivotaan osoitteisiin yrityshelsinki @ hel.fi tai startup @ hel.fi.

Lisäksi NewCo Helsinki osana kaupungin toimintaa tarjoaa yrittäjille kriisineuvontapalvelua yhdessä kumppaniensa kanssa. Alueellinen kriisityöryhmä startupien osalta on käynnistymässä yhteistyössä startup-kampus Maria 01:n, Helsinki Business Hubin ja Business Finlandin kanssa.

Lue lisää Helsingin kaupungin verkkosivuilta >

Helsingin kaupungin kooste koronatilanteesta >

Kuva: AdobeStock