18.11.2020 klo 11:00
Uutinen

Helsingin Yrittäjät: Jätkäsaareen tarvitaan tunneli purkamaan ruuhkia

Helsingin Jätkäsaaren aluetta vaivaavat ruuhkat, jotka tuskastuttavat asukkaita ja muita alueella liikkuvia. Alueen liikenne tukkeutuu etenkin aamuisin, kun Länsisatamaan laivoista saapuvat rekat tukkivat Tyynenmerenkadun sekä Jätkäsaarenlaiturin. Rekkaralliin ei ole löydetty toimivaa ratkaisua, ja ruuhkat uhkaavat vain pahentua kaupunginosan jatkuvasti kasvaessa.

Suomen vilkkaimman matkustajaliikennesataman ongelmallinen tilanne voidaan korjata rakentamalla tunneli, joka ohjaa liikennettä maan alle. Tunnelia on aiemmissa suunnitelmissa kaavailtu kulkemaan Länsisatamasta Länsiväylän päähän. Julkiseen keskusteluun on nyt nostettu satamatunneli, joka ohjaisi rekat ja muun raskaan liikenteen pois maan päältä ruuhkauttamasta alueen katuja.

Helsingin Yrittäjät pitää tärkeänä, että matkustajalaivaliikenteen sijainnit tukevat kaupungin keskustaa ja matkailijoilla on helppoa kulkea keskustan lukuisiin palveluihin. Länsisataman ja Jätkäsaaren yhä kasvaviin ruuhkiin on välttämätöntä löytää ratkaisu. Parhaiten ongelmaa korjataan rakentamalla ruuhkia purkamaan tunneli, jonne ainakin raskas liikenne ohjataan pois kaduilta. Tunnelin rakentamisen suunnittelu ja toteutus on tarpeen käynnistää mahdollisimman pian.

Lisätiedot:

puheenjohtaja Mari Laaksonen, Helsingin Yrittäjät, p. 040 5780 189, mari.laaksonen(at)yrittajat.fi

toimitusjohtaja Tiina Oksala, Helsingin Yrittäjät, p. 040 548 1104, tiina.oksala(at)yrittajat.fi

Kuva: Henri Elemo / Shutterstock