14.3.2022 klo 15:30
Uutinen

Helsingin Yrittäjien Lounais-Helsingin hallitukseen jäseniä 2022 – Ulla Leppäkoski-Juvonen

Ulla Leppäkoski-Juvonen on LoHY:n hallituksen varapuheenjohtaja 

Ullan omin sanoin kerrottuna. 

Hei, olen Ulla Leppäkoski-Juvonen, toimin Lounais-Helsingin Yrittäjien hallituksen varapuheenjohtajana ja tapahtumavastaavana. 

Olen mukana järjestämässä tapahtumia ja oikeastaan vähän kaikessa mitä teemme. Olen Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsen ja Suomen Yrittäjien valtuuston jäsen.  

Olen ollut aivan lapsesta asti mukana kaikenlaisessa järjestötoiminnassa ja kun vuonna 1998 perustin nykyisen yritykseni, oli aivan luonnollista liittyä yrittäjäjärjestöön. Ihan ensin liityin Naisyrittäjiin, mutta aika pian myös Suomen Yrittäjiin ja Naisyrittäjät sai jäädä.

Ja sitten minut pyydettiinkin mukaan Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistyksen hallitukseen, silloiseen Kanta-Helsingin yrittäjiin. 

Mukaan järjestötoimintaan ajaa kaksi asiaa, verkostoituminen ja halu vaikuttaa. Ensin mainittu onnistuu, kun osallistuu järjestön järjestämiin tapahtumiin, olivatpa ne vapaamuotoisia virkistymiseen tarkoitettuja tapahtumia tai erilaisia koulutuksia, sillä kaikissa niissä pääset tekemisiin toisten yrittäjien kanssa ja pääsee tapaamaan samankaltaisten asioiden kanssa painivien kanssa. Yrittäjä ymmärtää yrittäjää parhaiten. 

Olen kokenut nämä tapahtumat monella lailla tärkeiksi omalle jaksamiselleni, niissä olen saanut ”vertaistukea” ja olen tavannut monia mahtavia tyyppejä ja saanut ystäviäkin. 

Hallitustyöhön minua ajaa haluni vaikuttaa asioihin ja erityisesti yrittäjien asioihin. Vaikka paikallisyhdistyksen hallituksesta käsin on vaikutusmahdollisuudet valtakunnan tasolle asti varsin pienet, se on kuitenkin polku, jota pitkin viemme tietoa ylöspäin, ensin Helsingin Yrittäjien hallitukseen ja sieltä Suomen Yrittäjiin.  

Suomen Yrittäjien vaikutusmahdollisuudet ovatkin jo valtakunnallisesti huomattavat. Kaikessa vaikutustyössä yksilön mahdollisuudet ovat rajalliset ainakin näin demokraattisessa yhteiskunnassa, mutta yhdessä olemme enemmän ja juuri siksi myös hiljaisten on hyvä olla mukana järjestössä.  

Hallitustyössä minua viehättää myös se, että olet koko ajan uusimman tiedon äärellä, olet ikään kuin ytimessä. Minua ajaa eteenpäin ja hallitukseen palava halu vaikuttaa ja parantaa yrittäjien arkea (ja juhlaa ja juhlaahan se on, kun asiat sujuvat).  

Suosittelen kaikille lämpimästi osallistumaan erilaisiin tapahtumiimme, ne ovat usein uutta inspiraatiota antavia ja monesti myös voimaannuttavia kokemuksia. Monesti tuntuu, että en jaksaisi lähteä, kun on ollut yrityksessä kaikenlaista, mutta kun on kuitenkin lähtenyt niin on saanut huomata, että hei olenkin oikeastaan tehnyt monia asioita oikein ja tuon idean otan kyllä itsellekin käyttöön ja jälkeenpäin todennut, että kyllä kannatti mennä. 

Oma yritykseni NailStation täyttää tänä vuonna 24-vuotta. NailStation-NSI Finland tuo maahan ammattikosmetiikkaa lähinnä kynsi ja ripsituotteita ammattilaisille. Koulutan tulevia kynsi- ja ripsimuotoilijoita. NailStation toimii myös kauneus, kynsistudio ja urheiluhieronta -hoitolana. Minulla on pitkä kokemus kynsienteosta. Olen aloittanut jo vuonna 1992 ja rakennekynsien opettamisen 1998. SKY Cidesco kosmetologiksi valmistuin 1999.  

NSI kynsituotteita NailStation on tuonut maahan jo vuodesta 2002 ja ripsituotteita vuodesta 2007. Yritykseni nimi viittaa kynsiin sekä käsiin ja kynnet ovatkin yrityksen parasta osaamista. Mutta ei osaaminen kynsiin jää vaan teemme ammattitaidolla myös kaikkia kosmetologisen hoitolan töitä kuten jalkahoitoja, kasvohoitoja, Cryo-hoitoja eli erilaisten luomien, maksaläiskien ja syylien poistoa, erilaisia karvanpoistoja, kestopigmentointeja, ripsihoitoja ja ripsijatkeita, terapeuttisia hierontoja ja koulutetun hierojan tekemää urheiluhierontaa.  

Toimin myös oman toimialani luottamustehtävissä. Olen Suomen Ammattikosmetiikan Tukkukauppiaat ry  puheenjohtaja, Suomen Kosmetologien Yhdistyksen ry varapuheenjohtaja ja tämän vuoden alusta lähtien puheenjohtaja Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston Säätiössä.

Sivujuonteena vielä mainittakoon, että teen yritykseni puitteissa edellisen ammattini eli ravintola-alan (olen yhdeltä koulutukseltani hovimestari) catering keikkoja, vastaan Santahaminan Upseerikerhon ravintolan catering puolesta. 

Ulla Leppäkoski-Juvonen
nailstation(a)hotmail.com
www.nailstation.fi