4.12.2017 klo 15:39
Uutinen

Huomioon otettavia sote -asioita

Etelä-Savon Yrittäjät, Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus sekä Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) järjestivät Mikkelissä ja Savonlinnassa yrittäjätilaisuudet sote uudistuksesta ja valinnanvapaudesta, sekä miten yrittäjä voi näihin jo valmistautua.

Illan aikana nousi esiin paljon yrittäjiä askarruttavia kysymyksiä ja huolia tulevasta. Etenkin valvonnan muuttuminen Aluehallintovirastolta ja Valviralta Valtion lupa ja valvontavirastolle (LUOVA) vuoden 2020 alusta huolestutti yrittäjiä. Tällä hetkellä on vielä kovin vähän tietoa, mitä tullaan vaatimaan yritykseltä, jotta hän voi hakeutua LUOVAan. Valmistutumiseen on kuitenkin oltava riittävästi aikaa.

Omavalvonnan ja etenkin ennakoivan valvonnan merkitys tulee jatkossa kasvamaan ja nyt olisikin aika huolehtia yrityksessä tarvittavat omavalvonnat kuntoon tai päivittää ne. Sosiaalipalvelujen – ja/tai terveydenhuollon omavalvonnan lisäksi yrityksessä tulisi olla tehtynä tietoturvan omavalvontasuunnitelma. Keväällä voimaan tuleva tietosuojauudistus (GDPR) koskettaa kaikkia meitä yrittäjiä ja tämä herätti myös iltojen aikana paljon keskustelua.

Yrittäjät kaipaisivat nyt konkreettista apua esim. koulutuksilla tai työpajoilla, joissa voitaisiin viedä muutoksessa tarvittavia asioita eteenpäin.