31.7.2019 klo 16:31
Uutinen

HYMY-hanke tuki satojen yrittäjien hyvinvointia – Katso videolta ajatuksia jaksamisesta ja haasteista selviämisestä

Heinäkuussa 2019 päättyneen HYMY-hankkeen tavoite oli tarjota yrittäjille tukea hyvinvointiin ja sen kehittämiseen. Sadat yksin- ja mikroyrittäjät saivat uutta tietoa, vertaistukea ja mahdollisuuden pysähtyä testaamaan ja miettimään oman hyvinvointinsa tilaa. Hankkeeseen osallistuneet yrittäjät jakoivat tärkeimpiä oivalluksiaan videolle.

Kaksi vuotta sitten käynnistynyt Helsingin Yrittäjien HYMY-hanke tavoitti noin 100 pidemmän aikaa osallistunutta yrittäjää ja yli 700 lyhyempiin tilaisuuksiin osallistunutta. Hanke huipentui 14.5.2019 Yritystä Stadiin -tapahtuman yhteydessä järjestettyyn loppuseminaariin, johon osallistui yli 350 henkeä. Sosiaalisen median ja muiden viestintäkanavien kautta jaettiin laajemmin tietoa yrittäjän hyvinvoinnista erilaisista näkökulmista.

– Ylitimme reippaasti meille asetut tavoitteet ja kohtasimme osallistujissa hienoja yrittäjiä ja yrittäjätarinoita, hankkeessa työskennelleet Ritva Rajander-Juusti, Asta Kouri ja Susanna Ypyä iloitsevat.

Hankkeesta saatu palaute vahvisti käsitystä siitä, että yrittäjille hyvinvoinnin tuki on toivottua ja tarpeellista. Yrittäjän omalla jaksamisella on suuri merkitys yrityksen taloudelliseen hyvinvointiin ja kasvun mahdollisuuksiin. Tukea pitäisi olla tarjolla helposti löydettävässä muodossa ja yritystoiminnan koko elinkaaren ajan.

Hyvinvoiva yksin- ja mikroyrittäjä -hankkeen (2017-2019) rahoittajia olivat Euroopan sosiaalirahasto ESR sekä Helsingin Yrittäjät.

Vahva yrittäjyys -hanke jatkaa työtä yrittäjien hyvinvoinnin kehittämiseksi

HYMY:n työtä jatkaa elokuussa käynnistyvä yrittäjien talousosaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämishanke, Vahva yrittäjyys, joka sai kaksivuotisen rahoituksen Euroopan sosiaalirahastolta. Hankkeen toiminnasta viestitään tarkemmin syksyn 2019 aikana. Lisäksi HYMY-hankkeen aikana koottu tietopankki yrittäjän hyvinvoinnin tueksi liitetään osaksi Helsingin Yrittäjien kotisivuja.

”Hyvinvointi on kaiken perusta”

Suomessa on lähes 270 000 yksin- ja mikroyrittäjää. HYMY-hanke haastoi heistä viittä kertomaan, mitä hyvinvointi merkitsee. Ajatukset koottiin videon muotoon.

– Hyvinvointi merkitsee minulle hyvin pitkälti tasapainoa, kertoo Marjukka Mikola (Lionleap Coaching Oy).

– Se on mielen kuntoa ja fyysistä kuntoa. Se on kaiken perusta, tiivistää Tuula Leskelä (Työnohjaaja STOry ja Tulecor Oy).

HYMY:n videolle pyydettiin mukaan hankkeen tapahtumiin osallistuneita yrittäjiä. Tavoitteena oli, että hankkeen päättymisen jälkeen toiminnasta jäisi elämään yrittäjien oivalluksia omasta jaksamisesta, työstä palautumisesta, vertaistuen merkityksestä sekä uskalluksesta.

– Siellähän sitä kotona yksin ajatteli, että olen ainut maailmassa, jolla on tällaiset haasteet ja ongelmat. Mutta muita kun kuunteli, niin tuntui, että hän puhui juuri minun suulla, Tuula Leskelä kertoo.

Katso yrittäjien ajatuksia omasta hyvinvoinnista >>

HYMY-hanke

Yrittäjän hyvä työkyky on yrityksen toiminnan ja menestymisen kivijalka. Pienessä yrityksessä yhteys on selvä: kun yrittäjä voi hyvin, yritys voi hyvin ja kun yritys voi hyvin, yrittäjä voi hyvin. Tätä yhteyttä tuki HYMY-hanke vuosina 2017-2019 järjestämällä erilaisia hyvinvointiaiheisia koulutuksia ja tilaisuuksia. Hanke tarjosi tietoa hyvinvoinnista kotisivujen kautta sekä joka kuukausi ilmestyvässä uutiskirjeessä. Hankkeen rahoittivat Euroopan sosiaalirahasto ESR sekä Helsingin Yrittäjät.

Helsingin Yrittäjät kiittää kaikkia hankkeen toimintaan osallistuneita yrittäjiä, yhteistyötahoja ja ohjausryhmän jäseniä.

Teksti: Jaana Tihtonen

Video: Visual Works