Hyvä Loviisan Yrittäjien jäsen,

Iso kiitos teille siitä luottamuksesta, jonka osoititte minulle syyskokouksessa. On suuri kunnia tulla valituksi yhdistyksemme puheenjohtajaksi. Syyskokouksessa oli tänä vuonna runsas osanotto ja päätös oli yksimielinen. Kiitos teille. Sitoudun tekemään saadulla mandaatilla määrätietoisesti ja nöyrästi töitä yrittäjyyden eteen Loviisassa. 

Syyskokouksessa valittiin myös uusi hallitus, joka koostuu yhteensä 6 jäsenestä. Hallitukseen valittiin uutena Irene Kalk, Café Favoritin ahkera yrittäjä. Toivotan Irenen lämpimästi tervetulleeksi ja kiitän muita hallituksen jäseniä, jotka jatkavat tärkeässä tehtävässä. Hallituksen järjestämiskokouksessa valittiin Heljä Misukka ja Arto Henriksson varapuheenjohtajiksi. Hallituksessa jatkavat Annika Fellman, Charlotta Nygård sekä Ken Ryynänen. 

Loviisan Yrittäjillä on nyt Suomen Yrittäjien kolmiportaisessa järjestössä historiallisen laaja edustus. Väistyvä puheenjohtajamme Janine Wiberg-Henriksson valittiin Uudenmaan Yrittäjien hallitukseen heidän syyskokouksessaan. Allekirjoittanut on sekä Suomen Yrittäjien hallituksen että valtuuston jäsen. Myös Janine Wiberg-Henriksson on Suomen Yrittäjien valtuuston jäsen sekä Uudenmaan Yrittäjien hallituksen jäsen. Olemme molemmat mukana Ruotsinkielisen verkoston johtoryhmässä ja itse olen myös jäsenenä Kaupan- ja palveluiden valiokunnassa. Entinen puheenjohtajamme Mari Ståhls on jäsenenä Yksinyrittäjien verkoston johtoryhmässä. Loviisalla on nyt vahva ääni Suomen Yrittäjissä, joka valvoo yrittäjien etua niin EU’ssa, valtakunnallisesti, alueellisesti kun paikallisestikin. 

Puheenjohtajakaudellani tulemme ensisijaisesti keskittymään kolmeen tärkeään asiaan: yrittäjien hyvinvointi on vuoden 2024 teema, syksyllä 2024 valitaan Loviisalle uusi kaupunginjohtaja ja huhtikuussa 2025 on kunta- ja aluevaalit.  On ensisijaisen tärkeää, että yrittäjien ääni kuuluu päätöksenteossa. Yhdistyksemme tekee yhteistyötä kaikkien puolueiden, päätöksentekijöiden, virkamiesten ja kehitysyhtiön kanssa. Kunta, jossa yrittäjien ääni kuuluu vahvasti, on elinvoimainen kunta.  

Arvoisat jäsenet, tehdään yhdessä Loviisasta maan paras paikka yrittää ja menestyä! 

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2024. 

Andreas Ögård 
Puheenjohtaja 2024-2025