30.1.2019 klo 18:02
Uutinen

Iisalmi palkittiin yrittäjäystävällisyydestään

Kärkisijoille ylsivät Vieremä, Varkaus ja Kuopio

Savon Yrittäjät ja Pohjois-Savon liitto palkitsivat nyt viidettä kertaa vuoden yrittäjäystävällisimmän kunnan Pohjois-Savossa. Palkinto jaettiin 30.1.2019 Maakuntasalissa pidetyssä Yhdessä yrittäjyyden puolesta -kuntaseminaarissa, jossa pääpuhujana oli kunta -ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.

Vuoden Yrittäjäystävällisin kunta -kisaan osallistui tällä kertaa neljätoista kuntaa. Kunnat arvioivat toimintaansa yrittäjyyden näkökulmasta yhdessä paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa Savon Yrittäjien ja Pohjois-Savon liiton tekemän arviointilomakkeen pohjalta. Iisalmi on vuosi vuodelta parantanut sijoitustaan. Tällä kertaa liki tasapisteissä Iisalmen kanssa olivat Vieremä, Varkaus ja Kuopio.

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen iloitsee Iisalmen menestyksestä.

– Ylä-Savo on menestyvä alue ja Iisalmi sen suurimpana kuntana on vuosikymmenten ajan ollut merkittävä elinkeinoelämän ja yrittäjyyden kaupunki valtakunnan tasollakin. Menestyäkseen Iisalmi ja kaupungissa toimivat yritysten edustajat ovat koko ajan tiivistäneet yhteistyötään. Systemaattisesti mietitään, miten esimerkiksi kaupungin hankinnat toteutetaan siten, että alueen pk-yritykset voivat niihin osallistua. Hankinnoista tiedottamista ja viestintää on lisätty. Kaupungin hankinnat ovat nimenomaan pienille yrityksille äärimmäisen tärkeitä, menestymisen kannalta, muistuttaa Nykänen.

Maakuntajohtaja Marko Korhonen lisää, ettei Iisalmen ihme ei ole syntynyt sattumalta.

– Määrätietoinen elinkeinopolitiikka ja yrittäjyyden edistäminen vievät koko Pohjois-Savoa maailmankartalle. Kansainvälisesti merkittävien vientiyritysten ja työpaikkojen keskittymänä Iisalmi näyttää esimerkkiä Suomen seutukaupunkien kärjessä. Iisalmen kaupunkistrategian vahvana visiona on olla Suomen houkuttelevin seutukaupunki Suomessa. Tämä tukee mainiosti tahtoamme olla Suomen halutuin maakunta, Korhonen toteaa.

Yhteistyö ja yrittäjyyden huomioiminen kannattaa

Iisalmen Yrittäjien puheenjohtaja Antti Sarvela on onnellinen kotikaupunkinsa puolesta ja onnittelee sitä lämpimästi. Kiitoksia saavat myös kisan järjestäjät.

– Tällainen kisa sparraa sekä voittanutta kuntaa että muitakin osallistumaan ja kehittämään toimintojaan koko ajan. Vain jatkuvan parantamisen mallilla pärjätään, koska maailma ympärillä muuttuu. Uskon, että muutama vuosi sitten tehty yritysneuvonnan kotiutus on ollut oikea liike. Nyt kaupungilla on itsellään kiinteässä ohjauksessa elinkeinoelämään vaikuttava työkalu.

Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen ottaa huomionosoituksen kiitollisuudella vastaan.

– Yrittäjäystävällisen kunnan mainepalkinto kertoo Iisalmen Yrittäjien ja kaupungin erinomaisesta yhteistyöstä. Neljä vuotta sitten elinkeinopalvelut organisoitiin osaksi kaupungin omaa toimintaa. Yrittäjät ovat antaneet yritysneuvonnan palveluista positiivista palautetta. Myöskin kaupungin valmistelu- ja päätöksentekoprosessia on kehitetty ottamalla jo valmisteluvaiheessa käyttöön yritysvaikutusten arviointi. Määrätietoinen ja jatkuva työ yrittäjyyden eteen kantaa hedelmää, Ronkainen iloitsee.

Lisätietoja:

Arto Nykänen, toimitusjohtaja, Savon Yrittäjät
p. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi

Marko Korhonen, maakuntajohtaja, Pohjois-Savon liitto
p. 044 714 2666, marko.korhonen(at)pohjois-savo.fi

Jarmo Ronkainen, kaupunginjohtaja, Iisalmi
p. 040 661 5351, jarmo.ronkainen(at)iisalmi.fi

Antti Sarvela, puheenjohtaja, Iisalmen Yrittäjät
p. 044 591 6400 antti.sarvela(at)savonsiemen.com