16.5.2017 klo 07:36
Uutinen

Ilmainen virustorjuntaohjelma suojaa tietokoneesi: katso Top 4 -listamme!

Ilmainen virustorjuntaohjelmisto on hyvä tapa suojata tietokone silloin, kun maksullinen vaihtoehto ei tunnu houkuttelevalta ajatukselta. Ilmaisellakin virustutkalla voi suojautua vaarallisilta haittaohjelmilta.

WanaCrypt0r-kiristyshaittaohjelma ehtisi levitä myös Suomeen, mutta loppujen lopuksi se ei aiheuttanut pelättyä tuhoa yrityksissä. Syynä oli pitkälti se, että yrityksissä oltiin varauduttu riskeihin ja tehty tarvittavat päivitykset. Lisäksi monessa yrityksessä on käytössä ajan tasalla olevat tietoturvaohjelmistot.

Yrityksissä on syytä varautua vastaaviin haittaohjelmiin myös jatkossa tietokoneet suojaamaan tarvitaan joko maksullinen tai ilmainen virustorjuntaohjelmisto.

Useimmiten maksullinen versio on yrityksen kannalta paras vaihtoehto, mutta maksuttomia ohjelmia ei kannata aliarvioida. Niiden joukossa on varsin hyviä vaihtoehtoja, etenkin jos on valmis hyväksymään ilmaisohjelmien mukana tulevan mainonnan.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender on selkeä ja helppokäyttöinen virustorjuntaohjelma, josta on juuri äskettäin julkaistu uusin versio. Ohjelman parhaita puolia ovat nopea virusten skannaus, hyvä suojauskyky (myös kalasteluohjelmille) ja automaattinen skannaus.

Ohjelman voi ladata täältä.

Avira Free Antivirus

Sisäänrakennetulla VPN-yhteydellä varustettu Avira suojaa käyttäjän tietokoneen kalasteluyrityksiltä. Sitä voi käyttää myös tietokoneen toiminnan optimoimiseen. Käyttäjät ovat moittineet ohjelman melko runsasta mainosikkunoiden määrää.

Ohjelman voi ladata täältä.

Avast Free Antivirus

Avast on yksi suosituimmista maksuttomista virustorjuntaohjelmista. Sen vahvuuksia ovat erinomainen virustenetsintäkyky ja luotettava haittaohjelmaskanneri. Ohjelman käyttäjä törmää tämän tästä mainoksiin, mikä voi häiritä.

Ohjelman voi ladata täältä.

AVG Antivirus Free

AVG:N ei kalpene muille ilmaisille virustorjuntaohjelmille skannauksen tarkkuudessa. Ohjelma yrittää parhaansa mukaan paljastaa myös kalasteluyritykset. AVG:n etuna on myös se, että se verottaa varsin vähän tietokoneen suorituskykyä.

Ohjelman voi ladata täältä.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi


Osallistu Digikouluun!