15.11.2023 klo 20:30
Uutinen

Janne Vuorisen sydämen asiana on Yrittäjien asioiden edistäminen

Janne Vuorinen, MP-Kuljetus Ky:n toimitusjohtaja ja yrittäjä on toiminut myös perheen omistamien yhtiöiden johdossa vuodesta 1988. Yrittäjyys- ja yritystoiminnan kirjo on tuttua yksinyrittäjyydestä työnantajayrittäjyyteen.

Häntä voi huoletta sanoa pitkän linjan luottamushenkilöksi Pirkanmaan Yrittäjissä ja lukuisissa muissa järjestöissä, kuten toimialajärjestö Suomen Kuljetus ja logistiikka SKAL:n organisaatioissa.

Isänsä jalanjäljissä Janne aloitti 2003 puheenjohtajana Nekalan-Koivistonkylän Yrittäjien paikallisyhdistyksessä. Pirkanmaan Yrittäjien hallituksessa Janne on aloittanut 2005, toimien hallituksen jäsenenä, varapuheenjohtajana, kilpailukykyvaliokunnan puheenjohtajana ja viimeksi hallituksen puheenjohtajana hienon kuuden vuoden taipaleen.

Aluejärjestön luottamustehtävien lisäksi Janne on toiminut vuodesta 2005 Suomen Yrittäjien monissa luottamustehtävissä: järjestövaliokunnassa, hallituksessa ja hallituksen työvaliokunnassa. Työvaliokunnan kautta hän vastasi pitkään Suomen Yrittäjien Liikenteen- ja logistiikan ja Rakentamisen valiokunnista. Suomen Yrittäjien Valtuuston varapuheenjohtajana ja sitä kautta hallitustyössä Janne jatkaa myös tulevana vuonna.

Jannella on vahvaa hallitusammattilaisuutta – HHJ PJ-tutkinnon suorittaneelle hallitusammattilaiselle on kysyntää Yrittäjäjärjestöjen tehtävien lisäksi. Vuodesta 2019 hän on toiminut valtakunnallisessa OES-vaikuttajaverkostossa Yrittäjäjärjestön edustajana. Hän toimii myös Tampereen Messut Oy:n ja Finland Restaurants Oy:n hallitusten varapuheenjohtajana ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskus TESC Oy:n hallituksessa.

Partiolainen Janne on ollut jo 50 vuotta; tänä päivänä hän toimii partiolaisten tukiyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajana. Nuorkauppakamaritoiminta on niin ikään Jannelle tuttua – siellä hän ehti toimia 10 vuotta.

Pirkanmaan Yrittäjissä Janne on ajanut järjestön uudistumista, joka on tänä päivänä yksi Yrittäjien arvoista. Tärkeää on ollut tunnistaa yrittäjien ja yritysten toimintaympäristöt, etenkin niissä tapahtuvat muutokset ja tarvittaessa muuttaa järjestön suuntaa. yrittäjien palvelulupausta Janne pitää yhtenä tärkeimmistä aiheista.        – Meidän pitää joka päivä lunastaa lupauksemme olla läsnä yrittäjän arjessa, parantaa yrittämisen edellytyksiä ja tukea kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa. Jannelle ojennettiin Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Suurristi Pirkanmaan Yrittäjien syyskokouksessa 15.11.2023. Ansiomerkin luovutti Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen saatesanoin: pitkäaikainen, ansiokas työ yritystoiminnan edistämiseksi paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti.