21.1.2023 klo 19:30
Uutinen

Joni Karhinen on Etelä-Savon Vuoden nuori yrittäjä 2022

Pro-Tot Oy on pieksämäkeläinen teollisuuteen palveluita tuottava yritys. Se tuottaa yrityksille kokonaisvaltaisia ratkaisuja ja mahdollistaa näin asiakkaan keskittymisen omaan ydintoimintaansa.  Toimintaan kuuluvat mm. kunnossapidon Full-Service palvelukonseptia, laitevalmistusta, apulaitevalmistus, varaosavalmistus, asennukset ja prosessiputkihitsaukset. Lisäksi yritys on kehittänyt Pro-Tot Everywhere teollisuudentiedonkeruujärjestelmän tuotantolinjoille. Markkinointialueena on koko Suomi.

Valinnassaan Etelä-Savon Yrittäjien raati painotti erityisesti yrityksen kasvuhakuisuutta, asiakaslähtöisyyttä ja nuorekasta johtamistapaa. Johtamisjärjestelmä ja toiminnat on sertifioituja. Yrittäjä on tunnettu persoonallisesta ja uudenlaisesta johtamistavastaan. Hän laittaa itsensä likoon ja panostaa nuorten palkkaamiseen sekä antaa työntekijöilleen tilaa kasvaa ja kehittyä

Joni Karhinen perusti yrityksen vuonna 2008 toiminimellä. Osakeyhtiöksi se muutettiin vuonna 2011. Tällä hetkellä se työllistää 45 henkilöä kolmella toimipisteellään, Pieksämäellä, Mikkelissä ja Kuopiossa. Asiakaskunta on laaja, alkaen haastavista elintarvike- ja kemianteollisuuksista, joissa suuressa roolissa on potilasturvallisuus ja elintarviketurvallisuus, sekä betoni- puu- ja kaivosteollisuudesta on asiakkaita.

Yrityksen menestyksestä Joni Karhinen kertoo: Vaatii pelisilmää huomata, mikä on milläkin hetkellä tärkeää ja mikä ei. Ensiaskel on uskaltaa ajatella isosti ja vielä sanoa se ääneen. Pitää olla valmis tekemään enemmän asioita kuin muut. Pitää olla valmis luopumaan joistain asioista menestyksen vuoksi. Pitää olla yrityksenä muuttumiskykyinen, mutta varsinkin ihmisenä. Pitää pyrkiä näkemään asioiden ”taakse”, eikä vain itse olemassa olevaa asiaa. Pitää hyväksyä virheetkin kaikessa mitä tapahtuu ja osata myös nauraa niille yksin sekä porukalla, oppien asioita. Luo vahva kulttuuri tälle! Lisäksi pitää olla valmis menemään sinne mistä et tiedä välttämättä yhtään mitään.

Luota ympäröiviin ihmisiin ja kaikkeen mitä teet ja mitä muutkin tekevät. Hanki ympärillesi arvomaailmaltaan sopivia ihmisiä, kumppaneita ja myös asiakkaita. Ajattele ensisijaisesti positiivisesti asioista ja etsi positiivisuutta negatiivisistakin asioista, joita ympärillä tapahtuu. Pidä kuitenkin rajasi kaikessa. Ole vahva niissä, valmistaudu myös puolustamaan arvojasi ja menettämään asioita, kiteyttää Joni.