6.5.2021 klo 09:40
Uutinen

Jospak: osakeannilla potkua kiertotalouteen, kasvuun ja kansainvälistymiseen

Forssalainen Jospak Oy edistää vastuullisuutta ja kiertotaloutta elintarvikepakkaamisessa ja ottaa merkittävän kasvuharppauksen suunnatun osakeannin mahdollistamana. Omistuspohjan vahvistuessa Jospakin pakkausinnovaatiolle avautuu polku kansainvälisillä markkinoilla.

Jospakin pakkausratkaisu tukee EU:n sekä kaupan ja elintarviketeollisuuden linjauksia muovinkäytön vähentämisestä. Nyt yritys on kerännyt suunnatun osakeannin avulla 3,5 miljoonan euron rahoituksen, joka mahdollistaa kansainvälistymisen kuin tuotantokapasiteetin kasvattamisen. Jospak palvelee jo nyt referenssiasiakkaita Suomessa, Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Tavoite on rakentua johtavaksi kiertotalouden edelläkävijäksi elintarvikepakkauksien tuottajana.

Jari Stenberg

– Yksityisten sijoittajatahojen usko ja sitoutuminen kiertotalouden edistämiseen oli erittäin arvostettavaa ja positiivista. Jospak edesauttaa kestävää kehitystä kansainvälisenä toimijana, kertoo hallituksen puheenjohtaja Jari Stenberg.

Lisärahoituksen mahdollistamana Jospak rakentaa kehittämänsä uuden teknologian vuokakoneita, investoi kotimaiseen ja kansainväliseen myyntiverkostoon sekä rekrytoi tärkeää osaamista tuotantolaitokselleen Forssaan.

– Ympäristönäkökohdat huomioiva elintarvikepakkaaminen on nyt merkittävässä ja nopeassa murroksessa. Nyt toteutettu osakeanti mahdollistaa Jospakin kriittisen kasvuloikan kohti teollisen massatuotannon mittakaavaa. Kehitämme omaa teknologiaamme määrätietoisesti ja jatkamme suunnitellusti alan huippuosaajien rekrytointia Jospakin ammattitaitoiseen tiimiin, linjaa toimitusjohtaja Janne Sokajärvi.

Jospak Oy:n yhtiökokous on nimennyt yhtiölle kokeneen ja erittäin osaavan uuden hallituksen johtamaan ja varmistamaan yhtiön strategisen kehittämisen. Uudistettu hallitus muodostettiin kokeneista yrittäjistä ja yritysjohtajista, joilla on laaja osaaminen Jospakille tärkeistä liiketoiminta-alueista sekä pitkä kokemus yritysten kehittämisestä.

Sijoittajat arvostavat vastuullisuutta

– Jospak on mielenkiintoinen yhtiö monesta näkökulmasta. Yhteiskunnallinen keskustelu ilmastonmuutoksen ja ympäristöhaittojen torjunnasta on noussut uudelle tasolle, ja nyt olemme siirtymässä keskustelusta toimenpiteisiin. Jospakin ratkaisu vastaa monen sidosryhmän esittämään haasteeseen, kysyntään ja vaatimukseen; niin kuluttajan, regulaattorin kuin sijoittajan näkökannoilta, taustoittaa yhtiön uusi osakas ja hallituksen jäsen Casimir von Frenckell.

Jospak Oy on vuonna 2014 perustettu kasvuyritys, joka valmistaa ja kehittää patentoituja, kuitupohjaisia vuokapakkauksia sekä niiden valmistukseen tarvittavaa teknologiaa. Jospak®-vuoka yhdistää kartongin ja muovin parhaat ominaisuudet ja tarjoaa materiaalitehokkaan sekä ympäristöystävällisen ratkaisun elintarviketeollisuudelle. Pakkausratkaisu on voittanut arvostetut ScanStar 2018 ja WorldStar 2019 -palkinnot. Jospak Oy:lle on myönnetty kansainväliset BRC- ja FSC CoC-sertifikaatit.

Kuva: Jospak®-kartonkivuoka päällystetään ohuella muovikalvolla. Se vähentää muovin tarvetta 85 % sekä hiilidioksidipäästöjä kolminkertaisesti vastaaviin kovamuovisiin pakkauksiin verrattuna. Kuluttaja voi itse kierrättää koko pakkauksen vain erottamalla muovikerroksen irralleen kartongista.

Lue myös:

11.12.2018 Jospak Oy voitti kansainvälisen pakkauspalkinnon

27.10.2017 Privanetin kasvuyrityskilpailun voitto Forssaan