29.1.2021 klo 12:17
Uutinen

K-P:n Yrittäjät: koronarokotuksia sekä testauksia on kiirehdittävä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus kiirehtii edelleen koronarokotuksia sekä testauksia

Koronan vaikutukset tulevaisuuteen vähenevät mitä nopeammin yhteiskuntamme elpyy, sanoo Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Nahkala. – Suuri osa suomalaisia on hyvien työterveyspalveluiden piirissä. Kantar TNS kysyi Suomen Yrittäjien toimeksiannosta työelämässä olevilta heidän mielipiteitään koronarokotuksista. Työelämägallupin tekemän tutkimuksen mukaan työntekijät haluavat yritykset antamaan koronarokotuksia. 68% työelämässä olevista haluaa, että myös yksityiset terveysyritykset otetaan mukaan rokottamaan. Tavoitteeseen pääseminen edellyttää rokotteiden riittävää saatavuutta ja erittäin hyvin organisoitua rokotustoimintaa. Mm Soiten julkistamat rokotuspaikat on suunniteltu kattavasti.

-Pidämme erinomaisena, että mm. Soite on ilmoittanut hyödyntävänsä myös työterveyttä mikä voitaisiin ottaa mukaan rokotusohjelmaan, mutta niin että yksityisille yrityksille korvataan rokotuksista aiheutuneet kustannukset. Koko Suomessa työterveyshuollon piirissä on noin 1,8 miljoonaan henkilöä. Yksityisellä sektorilla on tarjota merkittävä määrä rokotuspisteitä sekä tuhansia terveydenhuollon ammattilaista, jotka ovat saaneet rokottamiseen tarvittavan koulutuksen.

Mitä nopeammin rokotusoperaatio toteutuu, sitä pikemmin Suomi myös toipuu koronakriisistä, koska se on tärkeää paitsi terveydelle myös taloudelle ja työllisyydelle, Nahkala jatkaa.

Markkinoille tulee erilaisia nopeita koronatestauksia, niiden turvallisuus ja luotettavuus tulee testata ja käyttöä tulee laajentaa myös apteekista kuluttajille ostettavaksi. Näin tartunnat selviäisivät mahdollisimman nopeasti, ja karanteenin ansiosta myös tartunnat vähenisivät.

Koronapandemiasta päästään eroon vasta, kun rokotuskattavuus on riittävä. Meidän on kiirehdittävä rokottamista niin että se on tehokas ja oikein kohdennettu. Tavoitteena on oltava riittävän suojan turvaava rokotuskattavuus mahdollisimman nopeasti. Tavoitteena tulee olla se, että viimeistään kesällä kaikki on rokotettu. Tehokas ja oikein toteutettu rokotussuunnitelma edellyttää hyvin organisoitua toimeenpanoa ja viestintää. Siksi suunnittelu kannattaa tehdä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Lisäksi valtion on sitouduttava rahoittamaan rokotukset täysimääräisesti. Hyvällä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöllä se on mahdollista.

Lisätietoja:
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

puheenjohtaja Jarmo Nahkala p. +358 40 076 7117

toimitusjohtaja Mervi Järkkälä p. +358 500 5611 45

Muita kiinnostavia aiheita