21.6.2017 klo 08:04
Uutinen

Kalastonhoitomaksu edistää kalastusta

Ajattelitko viettää juhannusta vesien äärellä? Muista kalastusluvat, jos ajattelit kokeilla onneasi kalavesillä.

Kalastonhoitomaksu jää satunnaisesti kalastavalta usein maksamatta. Kalastuslupa on kuitenkin helppo hoitaa kuntoon. Kalastonhoitomaksu kannattaa maksaa, sillä varoilla rahoitetaan muun muassa kalakantojen hoitoa.

Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakan litkaamiseen ei tarvitse lupaa. Muut kalastusmuodot vaativat 18–64 -vuotiaalta kalastajalta aina kalastonhoitomaksun, muistuttaa Kalatalouden Keskusliitto. Kalastonhoitomaksulla voi kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata. Esimerkiksi usealla vavalla uisteluun, verkkokalastukseen tai ravustukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi aina vesialueen omistajan lupa.

Kalastonhoitomaksu on 39 € kalenterivuodelta, 12 € seitsemän vuorokauden kalastusjaksolta ja 5 € yhdeltä vuorokaudelta. Kalastonhoitomaksun voi maksaa Eräluvat.fi-verkkokaupassa, palvelunumerossa 020 69 2424 tai R-Kioskilla. Maksukuitti tai sen kopio on pidettävä aina mukana kalastettaessa.

Kalastajan on tiedettävä, ettei kalasta rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastuskieltoalueet löytyvät Kalastusrajoitus.fi -palvelusta.

Kalastonhoitomaksusta kertyneistä varoista myönnetään rahaa kalavesien hoidon suunnitteluun ja toteutukseen, neuvontapalveluihin, kalavesiin kohdistettuihin hankkeisiin, kalastuksen valvontaan sekä vesialueiden omistajille kalavesien käytöstä maksettaviin korvauksiin.

Tarkempaa tietoa kalastusluvista täältä >>> ja täältä >>>

Lisää tietoa kalastuksesta >>> ja kalastusrajoituksista >>>

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi