Kansa äänesti taloudesta ja haluaa muutosta

Eduskuntavaalit 2023 vaalit olivat talousvaalit. ”Vaalitulos on selvä viesti kansalta siitä, että talouspolitiikan linjaan halutaan muutos. Tulevalta hallitukselta odotetaan toimia, jotka sopeuttavat julkista taloutta sekä vahvistavat kasvua, yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Velaksi elämistä halutaan kääntää kasvun teoiksi”, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski sanoo.

Hallituksen talouslinjan kritiikki näkyy siinä, että hallituspuolueet menettivät 17 kansanedustajaa ja lähes kuusi prosenttiyksikköä kannatusta. Keski-Suomessa oppositiopuolue kokoomus sai yhden uuden paikan. Yrittäjiä kymmenen kansanedustajan joukossa on kaksi, määrä säilyi ennallaan.

”Keski-Suomesta saimme dynaamisen ja osaavan joukon kansanedustajia. Odotan hyvää yhteistyötä yrittäjyyden ja Keski-Suomen eteen. Saavutettavuus, opiskelupaikat sekä Naton mahdollisuudet ovat maakunnan yhteisiä kärkiteemoja”, kommentoi Jyräkoski vaalitulosta.

Yrittäjien verotus ei saa kiristyä

Yrittäjille tärkein vaaliteema oli verotus. Odotetaan, että yritysten ja yrittäjien verotus on vaalikauden ajan vakaa ja ennakoitava.

”Yrittäjien tämän ajan suosikkipuolueet kokoomus ja perussuomalaiset lupasivat, että yritysten ja yrittäjien verotus ei kiristy. Näillä puolueilla on tahtoa myös työmarkkinoiden uudistamiseen. Yrittäjät odottavat, että niin myös toimitaan. Nyt on tilaisuus tekoihin kasvun eteen ja velkaantumisen taittamiseksi”, kannustaa Jyräkoski.

Lisätiedot: Sanna-Mari Jyräkoski, sanna-mari.jyrakoski@yrittajat.fi, p. 050 563 7780.