8.3.2018 klo 16:09
Uutinen

Kanta-Hämeessä museokortilla vierailtiin useimmin Hämeenlinnan taidemuseossa

Museoissa vierailtiin vuonna 2017 ennätykselliset 7,1 miljoonaa kertaa. Valtakunnallisella Museokortilla tehtiin yhteensä lähes miljoona museokäyntiä.

Suomalaisissa museoissa tehtiin viime vuonna kaikkien aikojen kävijäennätys jo toisena peräkkäisenä vuotena. Museoviraston alustavan tilaston mukaan museoissa vierailtiin vuonna 2017 yhteensä 7,1 miljoonaa kertaa. Kasvua edeltäneeseen vuoteen oli lähes puoli miljoonaa käyntiä. Museoiden kiinnostavat sisällöt ja valtakunnallinen Museokortti vaikuttivat myönteisesti museoiden kävijämääriin.

– Koskaan aikaisemmin museoiden kävijämäärät eivät ole ylittäneet kuuden saati seitsemän miljoonan rajapyykkiä. Koko museoala on nyt vahvassa nosteessa, kertoo Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Museokortilla tehtiin vuonna 2017 yhteensä lähes miljoona museokäyntiä ja kortin omistajat houkuttelivat museoihin myös tuttaviaan. Luku on noin puolet enemmän kuin edellisvuonna. Vuonna 2017 yrittäjät saivat jäsenetuna ostaa Museokortin 13 kuukaudeksi 12 kuukauden hinnalla.

Suosituimpia kohteita olivat pääkaupunkiseudun suuret museot Ateneum, HAM Helsingin taidemuseo, Helsingon Taidehalli, Kiasma ja Kansallismuseo. Kymmenen suosituimman joukkoon pääsi myös Espoon Näyttelykeskus WeeGee sekä Vapriikki ja Sara Hildénin taidemuseo Tampereelta.

Kanta-Hämeessä museokorttivierailujen kärkikolmikkoon ylsivät Hämeenlinnan taidemuseo, Hämeen linna ja Suomen lasimuseo Riihimäellä. Maakuntien museoista eniten vierailtiin museokortilla taidemuseoissa. Ahvenanmaalla merenkulkumuseo, Savonlinnassa Suomen metsämuseo Lusto, Merikeskus Vellamo Kotkassa ja Museokeskus Vapriikki Tampereella nousivat muiden maakuntien taidemuseoiden rinnalle.

Museokortti on vuoden voimassa oleva pääsylippu yli 250 museokohteeseen ympäri Suomen. Pelkästään pääkaupunkiseudulla on yli 40 kohdetta. Pohjoisin Museokortti-kohde löytyy Inarista ja eteläisin Hangosta. Ahvenanmaalla voi vierailla seitsemässä Museokortti-kohteessa.

Osta museokortti >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi