10.6.2021 klo 09:44
Uutinen

Kasarmitorin kesäterassi avautuu – luvassa helsinkiläisyrittäjien tarjoamia huikeita makuelämyksiä

Kasarmitorin terassi ja siihen liittyvät kesäkadut aukeavat Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta ja helsinkiläisten laaturavintoloiden tarjonnasta voi nauttia elokuun puoliväliin asti. Terassille katetaan yhteensä 13 ravintolatoimijan kesäisimmät herkut. Kesäkaduilla ja terassilla voi myös törmätä yllätyksellisiin taide- ja kulttuurielämyksiin.

Kasarmitorin kesäterassi avataan yleisölle Helsinki-päivänä lauantaina 12.6., tiedottaa Helsingin kaupunki. Kasarmitorin kesäterassin muodostaa 13 helsinkiläistä laaturavintolaa, jotka tarjoilevat kesän ajan monipuolisia makuelämyksiä paikallisille ja kaupungissa vieraileville. Kattaukseen kuuluu aurinkoisia aamiaisia, raikkaita lounaita, herkullisia bageleita, hapanjuuripizzaa, tacoja, mezejä, mereneläviä, pienpanimo-oluita, laadukkaita viinejä, cocktaileja ja paljon muuta. Asiakaspaikkoja torilla on yhteensä 560.

– Helsinki on upea ruokakulttuurikaupunki, jonne saavutaan nauttimaan läheltä ja kaukaa. Toivomme, että Kasarmitorista tulee yksi tämän kesän kotimaanmatkailun vetonauloista, joka toimii piristysruiskeena niin koronasta kärsineille ravintola-, taide- ja kulttuurialoille kuin koko kaupunkikeskustalle ja kaikille kaupunkilaisille, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Terassialueeseen liittyy tänä kesänä myös kesäkatukokeilut. Kasarmikatu sekä Pohjoinen Makasiinikatu muutetaan kesän ajaksi jalankulkijoita houkutteleviksi kesäkaduiksi ja ne koristellaan kukkaseppelein. Kesäkatukokeilut reitittävät kulkua niin Esplanadilta Kasarmitorin terassille kuin sieltä Helsinki Biennaalin lähtölaiturillekin.

Kesäkatujen varsille tulee myös oleskelualueita, merellisiä luotoja, joiden päälle voi pysähtyä seuraamaan kaupunkielämää. Sekä terassilla että kesäkaduilla voi kokea erilaisia taide-elämyksiä katusoitosta sirkustemppuiluun ja sarjakuvapiirtäjistä tanssiin ja teatteriin.

Koronaturvallisuus on otettu huomioon jo koko terassi- ja katukokeilualueen suunnittelussa. Turvavälit, käsienpesupisteet ja jonotussuunnat yms. on mietitty huolellisesti.

Kasarmitorin kesä on Helsingin kaupungin eri toimialojen yhteinen hanke, jonka käytännön organisoinnista ja koordinoinnista vastaa kaupungin omistama kiinteistökehitysyhtiö Helsingin Leijona Oy.

Kasarmitorin kesä aukeaa 12.6. klo 9 ja on auki joka päivä 15.8. saakka. Aukioloaikoja säädellään kesän mittaan kulloistenkin koronarajoitusten mukaan.

Pormestari Jan Vapaavuori pitää Kasarmitorin kesän avauspuheen 12.6. klo 11.30. Avauspäivänä Kasarmitorilla nähdään ja kuullaan läpi päivän myös erilaisia taideyllätyksiä.

Lisätietoja ja ravintolatarjonnan löydät osoitteesta kasarmitorinkesa.hel.fi

Teksti: Helsingin kaupunki
Kuva: Jaana Tihtonen