11.9.2017 klo 13:56
Uutinen

Kasvuhakuiset ja kansainvälistyvät yritykset satsaavat kehittämiseen

Pk-yritykset ovat valmiita hyödyntämään talouden noususuhdanteen ja ottamaan kasvuaskelia.

Kasvuhakuiset ja kansainvälistyvät yritykset pyrkivät viemään toimintaansa voimakkaasti eteenpäin ja aikovat hakea kehityshankkeisiin ulkoista rahoitusta. Voimakkaasti kasvuhakuisista yrityksistä peräti puolet ja kansainvälisillä markkinoilla toimivista kolmannes aikoo hakea toimintaansa ulkopuolista rahoitusta tulevan vuoden aikana, selviää tänään julkistetusta Pk-yritysbarometristä.

– Rahoituksen käytön kohteina erottuvat yrityksen kasvun rahoitus, yrityksen kehittämishankkeet ja liiketoiminnan kansainvälistyminen sekä neljäntenä käyttöpääoman tarve, toteaa Finnveran Sisä-Suomen aluepäällikkö Heli Liinanki.

Pk-yritysbarometrin mukaan pk-yritykset eivät pidä rahoituksen saatavuutta enää yhtä suurena esteenä yrityksen kehittämiselle kuin aiemmin. Barometrin vastaajista nyt 20 prosenttia listaa rahoituksen yhdeksi kolmesta pahimmasta liiketoimintansa kehittämisen esteistä, kun luku vuosi sitten oli 26 prosenttia. Myös kasvuhakuisten yritysten joukossa arvio rahoituksen saatavuudesta on muuttunut selvästi valoisampaan suuntaan. Ongelmaksi ne katsovat lainaehtojen kireyden ja oman pääoman vaatimukset.

Heli Liinanki arvelee, että kokemukset kireistä ehdoista eivät koske Finnveraa vaan muita tahoja, joilta rahoitusta haetaan. Liinanki arvioi, että investoinnit alkavat varovaisesti, mutta pikkuhiljaa lisääntymään. Hienoista kasvua on jo nähty, ja odotus on, että kasvu jatkuu.

Voit tutustua Yrittäjien Pk-yritysbarometrin valtakunnallisiin ja alueellisiin raportteihin täällä >>

SM, toimitus@hameenyrityssanomat.fi