20.11.2019 klo 14:05
Uutinen

Kasvuyritystapahtuma Slush tuo Helsinkiin osallistujia yli 130 maasta

Maailman johtavaksi startup -tapahtumaksi noussut Slush kokoaa huomenna tuhansittain kasvuyrittäjiä ja pääomasijoittajia Suomeen.

Torstaina virallisesti starttaava teknologia- ja kasvuyritystapahtuma kasvaa jälleen viime vuodesta. Tällä kertaa Helsinkiin odotetaan kaikkiaan 25 000 osallistujaa, joista parisentuhatta on sijoittajia ja noin neljätuhatta startup-yrittäjiä.

Siinä missä vuonna 2008 ensimmäistä kertaa järjestetyn tapahtuman tavoite oli saattaa yhteen suomalaisia kasvuyrittäjiä ja kansainvälisiä pääomasijoittajia, toimitaan nyt eri mittakaavassa.

Helsinki toimii kahden päivän ajan eri puolilta maailmaa tulevien kansainvälisten kasvuyritysten, sijoittajien ja satapäisen mediaväen kohtauspaikkana.

Heti torstaina puhumaan nousee kansainvälisesti tunnettuja yrittäjiä, kuten Stripe-maksupalvelun perustaja John Collins sekä Twitterissä ja Slackissa tuotejohtajana toiminut April Underwood. Hän puhuu teemasta, miksi kasvuyritysten omistus on jakautunut niin epätasa-arvoisesti miehille ja naisille.

Messukeskukseen ilmestyy tapahtuman ajaksi 300 000 kiloa hiekkaa, sillä tapahtumapaikalle luodaan avaruusautiomaa-teeman mukainen tunnelma.

Slush sai vuonna 2015 Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon. Vuonna 2016 Slush ja Finnair järjestivät San Franciscosta suoran reittilennon Helsinkiin.

Lennosta puhuttiin lempinimellä Nerd bird eli nörttilintu.

toimitus (at) yrittajat.fi