Mika ja Mirja Vilén pyörittävät monipuolista ravintola- ja matkailutoimintaa Helvetin Portilla Ruovedellä.
27.6.2024 klo 08:00
Uutinen

Katastrofikeväästä vauvojen kesään | Mitä kuuluu Helvetin Portille, Vuoden Yrittäjä 2023 Mika Vilén?

Ravintola Helvetin Portti, joka sijaitsee Helvetinjärven kansallispuiston portilla Ruovedellä, kohtasi keväällä monia haasteita. Talvella tunnettu matkailunähtävyys Helvetinportti lahoutui ja kaatui, salama iski aurinkosähköjärjestelmään rikkoen koneita 12 000 euron edestä, ja lämminvesivaraaja räjähti jättäen ravintolan ilman vettä. Ravintolayrittäjä Mika Vilén toteaa, että sitä sattuu, ja kun usein sattuu, niin siihen tottuu.

Nyt ongelmat on saatu korjattua ja valmistelut ovat täydessä vauhdissa uuden kauden alettua. Helvetin Portin toiminta on laajentunut jälleen yhdellä majoitusmökillä, joka on nyt lähes valmis. Uutta henkilökuntaa on koulutettu, ja kauden alkua odotetaan innokkaasti.

– Kun sesonki juhannuksesta alkaa, sitten mennään kovaa. Täytyy olla kaikki valmista, koska silloin ei enää
kerkiä tekemään ylimääräisiä asioita, Mika Vilén sanoo.

Yrittäjä mainitsee, että kiireisimpinä päivinä henkilökunnalla ei tahdo olla aikaa edes syödä kunnolla, vaan energiaa voi napata irtokarkkikulhosta.

Elokuussa Helvetin Portilla on perinteisesti enemmän kansainvälisiä vieraita, ja viime vuonna nähtiin pientä elpymistä koronapandemian jälkeen. Tänä kesänä saksalaisia turisteja on ollut jo paljon, ja Vilén toivoo, että elokuussa saataisiin jälleen puhua enemmän englantia.

Karavaanarit ovat suuri asiakasryhmä, ja heille tarjotaan ilmainen matkaparkki, jossa on 22 sähköpaikkaa ja tilaa jopa 50 autolle.

Mika Vilén

Ravintola-asiakkaiden ehdton suosikkiruoka on Isosika-villisikaburgeri. Toinen suosittu annos on paljon kehuttu nyhtöpossu. Erityinen palaute, joka on jäänyt Vilénin mieleen, tuli muutaman vuoden takaa nuorelta pariskunnalta. He olivat eettisiä kasvissyöjiä, koska olivat nähneet salakuvattuja videoita eläinten huonosta kohtelusta. Vierailtuaan tilalla he näkivät, kuinka hyvin eläimiä pidetään ja päättivät syödä lihaa Helvetin Portissa.

– He ostivat mukaansa lähes 600 euron edestä villisikaa ja strutsinlihaa, naurahtaa Vilén.

Asiakkaat tulevat usein ensin kävelemään Helvetinkolulle ja palaavat sitten Helvetin Portille syömään. Karavaanarit ovat suuri asiakasryhmä, ja heille tarjotaan ilmainen matkaparkki, jossa on 22 sähköpaikkaa ja tilaa jopa 50 autolle. Vilén mainitsee myös jurttasaunan, joka on erittäin kehuttu, hän itsekin vaimonsa kanssa saunoo kesät mieluiten siellä.

– Tavoitteena on tehdä tästä kesästä kaikkien aikojen paras! Meillä on pieniä eläimiä, kuten termospullon kokoisia villisianpoikasia, ankanpoikasia ja kanoja. Myös koiramme sai pentuja, joten tämä kesä on todellinen vauvojen kesä, iloitsee Vilén.

Helvetin Portilla valmistaudutaan kiireiseen ja toivottavasti menestyksekkääseen kesään, jonka
odotetaan houkuttelevan paljon asiakkaita niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Teksti: Sanna Seiko Salo
Kuva: Ravintola Helvetin Portti | Oy M. Vilén ltd


Mitä kuuluu, Vuoden Yrittäjä 2023? on juttusarja, jossa viime vuonna pirkanmaalaisten paikallisyhdistysten palkitut yrittäjät kertovat kuulumisensa. Ravintola Helvetin Portti | Oy M. Vilén ltd yrittäjät Mirja ja Mika Vilén palkittiin Ruoveden Yrittäjien Vuoden Yrittäjinä marraskuussa 2023.