30.11.2023 klo 22:54
Uutinen

Kaupallinen yhteistyö: DESIGN BY HANNA K. & CO. panostaa toimitilojen suunnittelussa palvelumuotoiluun

Viimeiset vuodet ovat muuttaneet työelämää huomattavasti. Työympäristöjen on nyt taivuttava erilaisiin työskentelymalleihin, ja etä- sekä hybridityöskentely ovat tulleet jäädäkseen. Moni yrittäjä onkin havahtunut siihen, ettei nykyinen toimisto tai työtila enää vastaa näitä vaatimuksia, eikä se myöskään houkuttele työntekijöitä työpaikalle.

Parhaimmillaan toimitila viestii yrityksen organisaatiokulttuuria sekä brändin arvoja tarjoten tekijöilleen viihtyisän, positiivista ilmapiiriä ja työssä jaksamista tukevan ympäristön. Oikein suunniteltu toimitila toimii myös asiakastilana ja yrityksen käyntikorttina.

Brändi- ja työntekijäkeskeiset toimitilaratkaisut

DESIGN BY HANNA K. & CO.:lla panostamme toimitilojen suunnittelussa aikaisempaa enemmän palvelumuotoiluun. Palvelumuotoilun keinoin pääsemme pureutumaan syvälle brändin ytimeen. Työkaluina voidaan hyödyntää erilaisia kartoituksia, kyselyitä ja työpajoja, joiden kautta koko organisaatio pääsee osallistumaan toimitilojen muutosprosessin tärkeimpiin elementteihin.

Kun tilaa tarkastellaan tällä tavalla kokonaisuutena ja useat eri aspektit huomioiden, on lopputulos onnistuneempi. Palvelumuotoilun kautta saadaan kerättyä tarvittavaa dataa tilojen toteutusvaiheeseen, jossa huomioidaan yrityksen henkilöstön erilaiset työskentelytavat, asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeet, tekniset ratkaisut, brändi-ilme, työturvallisuus, ergonomia, valaistus sekä akustiikka kuitenkin olemassa olevat, jo toimivat ratkaisut säilyttäen.

Asiakkaan aito kuuntelu on näissä projekteissa ensiarvoisen tärkeää. Tilojen uudistamisen äärellä huomaamme usein, että asiakkaamme voi kaivata vahvaa ammattilaisen näkökulmaa silloinkin, kun mielipiteemme hieman poikkeaa asiakkaan omasta ajatuksesta. Avoin, rohkea ja rehellinen kommunikointi onkin mielestämme onnistuneen lopputuloksen avain.

Mikä on sinun yrityksesi toimitilojen nykytilanne?

Tilaa ei aina tarvitse rakentaa kokonaan uudelleen. Toisinaan pienemmät muutokset riittävät, ja joskus projekti voidaan saattaa maaliin vähemmälläkin vaivalla. Ammattilainen on kuitenkin aina hyvä tuki muutoksen keskellä, sillä näin projekti toteutuu teknisiä ratkaisuja sekä rakentamista ymmärtäen.

Jos mietit oman yrityksesi tilamuutoksen tarpeita, tilaa pohdinnan tueksi kätevä toimitilamuutoksen checklist, jonka löydät osoitteesta designbyhannak.fi/#checklist. Listan avulla pääset vaivattomasti kartalle siitä, minkälaisia muutostarpeita yrityksesi toimitilat kaipaavat toiminnallisuuden, viihtyisyyden sekä brändi-ilmeen näkökulmista.

Vuoden vaihtuessa tilamuutokset ovat monessa yrityksessä ajankohtaisia. Kun kaipaat apua toimitilasi parannuksiin, ota rohkeasti yhteyttä DBHK:n iloiseen tiimiin. Me tarjoamme sinulle kokonaisvaltaisen, järkevästi ja kustannustehokkaasti toteutetun toimitilauudistuksen vahvasti projektia johtaen.