18.8.2017 klo 08:04
Uutinen

Kaupanliitto kannattaa alv:n alarajan nostamista

Kaupan liiton mielestä yritysten kasvua voisi kasvattaa nostamalla arvonlisäverollisen toiminnan alarajaa 35 000 euroon. Suomen Yrittäjät on myös alarajan nostamisen kannalla.

– Tavat työllistyä ja tehdä työtä kehittyvät ja muuttuvat tulevaisuudessa. Jo pelkästään alustatalous hälventää työntekijöiden ja -antajien raja-aitoja eikä verotuksella saa jarruttaa uudenlaista työllistymistä, sanoo Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja.

Kurjenojan mukaan arvonlisäverollisen liikevaihdon alarajan nostamisella olisi suora vaikutus yksinyrittäjien elämään, sillä veron aiheuttamat hallinnolliset kustannukset, mm. tilitoimistojen palkkiot, ovat pienille yrityksille käytännössä liian suuret.

– Alarajan nostamisella ei myöskään ole kilpailua vääristävää vaikutusta. Alle 35 000 euron liikevaihdolla yksinyrittäjän käteen jäävät tulot ovat niin pienet, ettei todellista hintaetua pääse muodostumaan. Todellinen hintaetu syntyy pimeästä toiminnasta, johon kireä verotus voi ohjata, Kurjenoja jatkaa.

Suomen Yrittäjät ehdotti jo joulukuussa 2016, että arvonlisäverollisen toiminnan raja nostetaan 10 000 eurosta 20 000 euroon ja liukuen poistuvan huojennuksen yläraja nostetaan 30 000 eurosta 50 000 euroon. Tämä lisäisi yrittäjien määrää ja auttaisi pienyrityksiä.

Lue Kaupanliiton koko tiedote täältä >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi