23.4.2021 klo 12:40
Uutinen

Kenestä Pirkanmaan Vuoden yrittäjä 2021?

Pirkanmaan Yrittäjät on käynnistänyt etsinnät maakunnallisen Vuoden yrittäjän löytämiseksi. Haussa on rohkea ja innovatiivinen työnantajayrittäjä, joka huolehti henkilöstöstään ja pitää yrittäjyyden lippua korkealla.

Pirkanmaan Yrittäjät on palkinnut maakunnallisen Vuoden yrittäjän vuodesta 1975 alkaen. Perinteisesti palkittavia yrityksiä on etsitty yrittäjäjärjestön paikallisyhdistysten tekemien ehdotusten joukosta, mutta tänä vuonna haluttiin toimia isommin.

”On päivänselvää, että jotain timanttista voi jäädä näkemättä etsiessämme palkittavia omista verkostoistamme. Sen vuoksi avasimme tänä vuonna ehdokashaun sellaiseksi, että kuka tahansa voi nostaa esiin omasta mielestään kriteerit parhaiten täyttävän yrittäjän. Toivomme erittäin runsasta ehdotusten määrää eri puolilta maakuntaa. Ehdottaminen käy kätevästi nettilomakkeella,” Pirkanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Jukka Pusa sanoo.

Menestystä voi mitata monella tavalla

Palkitsemisen kriteereihin lukeutuvat muun muassa tunnettuus omalla paikkakunnalla tai laajemmin, menestyksekäs ja pitkäjänteinen toiminta, rohkeus ja innovatiivisuus sekä yhteiskuntavastuu. Pirkanmaan Yrittäjistä muistutetaan kuitenkin, että esimerkiksi menestystä voidaan katsoa monelta kantilta, eikä ehdokkaan tarvitse täyttää kaikkia kriteereitä.

”Menestystä voidaan mitata vaikkapa mittavilla laite- tai toimitilainvestoinneilla tai sillä, että yritystoiminnan jatkuvuus on turvattu onnistuneella omistajan- tai sukupolvenvaihdoksella. Yhteiskuntavastuuta voidaan puolestaan arvioida esimerkiksi sen kautta, ottaako yritys paikallisia nuoria harjoitteluun tai kesätöihin, tai huolehtiiko se oman henkilöstönsä jaksamisesta ja hyvinvoinnista,” Pusa havainnollistaa.

Yrittäjäpalkinto on merkittävä huomionosoitus

Pirkanmaalla Vuoden yrittäjiä on palkittu yli 40 vuoden ajan. Vuodesta 2018 lähtien palkinto on joka toinen vuosi korvamerkitty yksinyrittäjälle. Syksyllä 2020 maakunnan Vuoden yrittäjänä palkittiin Verhoomo Mööpelivaatturin yrittäjä, verhoilijamestari Jenni Verho.

”Olin tietenkin todella yllättynyt saamastani huomionosoituksesta, mutta edelleen näin puolisen vuotta palkinnon saamisen jälkeen kovin mielissäni siitä. Arvostan palkintoa ja tietyllä tavalla myös sen tuomaa huomiota – mieltä lämmittää, kun asiakkaat onnittelevat minua. Työn alla olevilla uusilla nettisivuillanikin tulen kertomaan palkinnosta,” Jenni Verho kertoo.

Vuoden yrittäjää voi ehdottaa 30.4.2021 asti tällä VERKKOLOMAKKEELLA >


Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinnon kriteeristö

  • Yritys tunnetaan laajalti ainakin omalla paikkakunnallaan
  • Yritystoiminta on taloudellisesti vakaalla pohjalla ja sen kasvu on ollut hallittua ja suunnitelmallista
  • Yritys työllistää useampia henkilöitä ja huolehtii henkilöstönsä osaamisen kehittämisestä sekä hyvinvoinnista
  • Yritys ja sen yrittäjä/-t ovat aktiivisia yrittäjyyden puolesta puhujia ja omalla toiminnallaan edistävät yrittäjyyden olosuhteita omalla paikkakunnallaan
  • Yritys innovoi rohkeasti uutta ja tekee menestyksekkäitä investointeja
  • Yritys on varmistanut liiketoiminnan jatkuvuuden ja löytänyt uutta virtaa toimintaan esimerkiksi omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen kautta
  • Yritys toimii vastuullisesti esimerkiksi ympäristön, (nuoriso)työllistämisen ja/tai yrittäjyyskasvatuksen edistämiseksi

Ehdota Pirkanmaan Vuoden yrittäjää viimeistään perjantaina 30.4.2021. SIIRRY EHDOTUSLOMAKKEELLE >


Pirkanmaan Vuoden yrittäjät vuosina 2010– 2020:

2010 Hypap Oy, Valkeakoski

2011 Robit Roctools LTD, Lempäälä

2012 Kopar Oy, Parkano

2013 Kuljetusliike Tyvi Oy, Valkeakoski

2014 SIM Fonland Oy, Ylöjärvi

2015 Honpumet Oy, Sastamala

2016 Hämeenkyrön Ikkunatehdas Oy, Hämeenkyrö

2017 Tapola Oy, Tampere

2018 Satu Holma, Ikaalinen (yksinyrittäjä)

2019 Herkkujuustola Oy, Mouhijärvi

2020 Jenni Verho, Verhoomo Mööpelivaatturi, Tampere (yksinyrittäjä)