4.12.2020 klo 15:07
Uutinen

Mööpelivaatturi Jenni Verho on Pirkanmaan Vuoden yrittäjä 2020

Pirkanmaan Yrittäjät on palkinnut verhoilijamestari Jenni Verhon maakunnallisena Vuoden yrittäjänä 2020. Palkinto luovutettiin Verhoomo Mööpelivaatturin yrittäjälle ja ainoalle työntekijälle perjantaina 4.12.

Jenni Verho myöntää yllättyneensä kuullessaan Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinnosta.

– Ensimmäinen mieleen juolahtanut ajatus oli, että tämä ei ole totta. Mutta kyllähän huomionosoitus vetää suun hymyyn, Verho sanoo.

Verhon Koivistonkylässä sijaitseva yritys Mööpelivaatturi tulee pian 15 vuoden ikään. Yrittäjyys ei ollut Verholle itsestään selvä uravalinta.

– Minulla ei ollut minkäänlaista hinkua yrittäjyyteen, mutta vähitellen kävi selväksi, että vakituista palkkatyötä ei pätevällekään verhoilijalle ollut helppo löytää. Mietin yrittäjyyttä pitkään, sillä koin sen valtavan suurena riskinä. Luovaan ammattiin sen sijaan olen jollakin tavalla tähdännyt aina, sillä minulle on tärkeää, että työstäni jää näkyvä jälki.

Käsityöläisammatti on myös ympäristöteko

Työnsä parhaina puolina Verho pitää sen vaihtelevuutta ja yrittäjyyden mukanaan tuomaa vapautta.

– Vapauden kääntöpuolena on kuitenkin vastuu esimerkiksi omasta jaksamisestaan. Yksinyrittäjänä minulla on vain yksi käsipari ja rajallinen määrä aikaa. Välillä ajautuu tilanteeseen, jossa työtä on liikaa, mutta nykyään osaan jo paremmin huolehtia omasta hyvinvoinnistani, Verho sanoo.

Käsityöläisammatin harjoittajana Verho on mielissään siitä, että kestävä kehitys on saanut monet ajattelemaan omaa kulutuskäyttäytymistään.

– Kyllähän me verhoilijat ja muut käsityöläiset olemme kiertotalouden ytimessä. Se, että ihmiset miettivät pois heittämisen sijaan esimerkiksi huonekalujensa elinkaaren pidentämistä, on sekä ammattikuntamme että maapallon kannalta hyvä asia, hän pohtii.

Yksinyrittäjien merkitys on valtavan suuri

Pirkanmaan Yrittäjät palkitsee Vuoden yrittäjänä vuorovuosina yksinyrittäjän ja työnantajayrittäjän. Yksinyrittäjät harvoin näkyvät uutisotsikoissa, vaikka heidän yhteiskunnallinen vaikuttavuutensa esimerkiksi työllisyyden parantamiseksi on merkittävä.

– Koko 2000-luvun ajan merkittävä osa uusista työpaikoista on syntynyt pieniin yrityksiin ja itsensä työllistävien yksinyrittäjien osuus siitä on merkittävä. Esimerkiksi Pirkanmaan Yrittäjien yli 8000 jäsenestä yli puolet on yksinyrittäjiä. Monilla aloilla yrittäjyys on lähes ainoa keino työllistyä, ja kannattavan liiketoiminnan rakentaminen vaatii sitkeyttä ja kovaa työtä. Yrittäjäpalkinnon kautta haluamme kertoa, että unelmiaan kannattaa tavoitella ja moni siinä onnistuukin. Tämän vuoden Pirkanmaan Vuoden yrittäjä Jenni Verho on siitä oivallinen esimerkki, Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen sanoo.