Keravan kaupunki ja Keravan Yrittäjät yhdessä Kunnallisjohdon seminaarissa

Kunnallisjohdon seminaari Turussa 14.–15.5.2024 kokosi yhteen yli 1000 kuntapäättäjää, asiantuntijaa ja yrittäjää. Tapahtumassa kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista ja pohdittiin kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä eri näkökulmista.

Keravan kaupungilta mukana olivat kaupunginjohtaja Kirsi Rontu, kaupunginkamreeri Teppo Verronen, elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Pyykkölä. Keravan Yrittäjiltä mukana oli puheenjohtajisto Juha Wickman, Minna Skog ja Annukka Sumkin.

Matka sujui mukavasti junalla ja matkan aikana ehdittiin vaihtamaan hyvin paikallisia kuulumisia. Keskustelua käytiin mm. 100-vuotisjuhlavuoden toukokuisesta Sydämessä sykkii Kerava -tapahtumasta sekä syksyn tulevista yhteistyösuunnitelmista.

Seminaarin aiheina olivat mm. Suomen talouden haasteet, josta oli kertomassa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen. Hätkähdyttävä huomio oli, että tällä menolla meitä on 35 vuoden päästä 2 miljoonaa vähemmän kuin nyt!

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkäsen puheenvuoro ”Kuka saa ja kenelle annetaan – Energiasiirtymän hedelmät” herätti myös paljon ajatuksia.

Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa avasi esityksessään ”Se kunta elää ja kukoistaa, jossa tehdään taidetta” omaa tarinaansa esiintyväksi taiteilijaksi sekä polkuaan yrittäjänä.

Oli kiinnostavaa kuulla, miten mm. erilaiset kunnan tarjoamat palvelut olivat tukeneet häntä yrittäjyyden alkutaipaleella.

Kokoonnuimme vielä Uudenmaan Yrittäjien järjestämään verkostoitumistilaisuuteen, jossa oli läsnä laajalti alueen vaikuttajia. Tilaisuudessa oli myös aikaa vaihtaa ajatuksia ja keskustella keravalaisesta yrittäjyydestä ja sen merkityksestä.