Kesä ja kesätyöt häämöttävät

Neljäsosa pienistä ja keskisuurista yrityksistä aikoo tarjota kesätöitä, kertoo Yrittäjägallup. Tilanne on yhtä hyvä kuin kahtena edellisenä kesänä. Tämä on mainio uutinen nuorille ja tarjoaa yrityksille tilaisuuksia rakentaa pohjaa tuleville pysyville rekrytoinneille. Myös yrittäjän omaa arkea kannattaa avata nuorille kesähommien ohessa. Tulevaisuudessa yrityksen tai sen osan ostaminen voi olla nuorelle mainio vaihe työuralla.

Työajat ja palkkaus askarruttavat yrittäjiä. Yrittäjät kysyvät Suomen Yrittäjien neuvontapalvelusta vinkkejä siihen, mitä työsopimuksiin kannattaa kirjata ja mitä pitää ottaa huomioon erityisesti nuoria palkattaessa. Asiat haluaan hoitaa hyvin myös juridiikan ja sopimisen näkökulmasta.

Pienistä ja keskisuurista teollisuusyrityksistä peräti 41 prosenttia kertoo palkkaavansa kesätyöntekijän. Myös yrittäjän ikä näyttää vaikuttavan kesätyöntekijän palkkaamisen. Mitä nuorempi yrittäjä on iältään, sitä yleisemmin hän palkkaa kesätyöntekijän. Eniten palkkaamisaikeista raportoivat siis 18–39-vuotiaat yrittäjät. Mitä isompi yritys on henkilömäärältään, sitä yleisemmin se on palkkaamassa. 

Suuri osa kesätyöntekijöistä on jo rekrytoitu, mutta edelleen kannattaa kysyä paikkoja. Oma aktiivisuus ja innostus vaikuttavat paljon. Tarve yrityksessä saattaa myös ilmetä vasta silloin, kun sopivalta vaikuttava nuori ilmaantuu kysymään töitä. Kaikki kesätyöpaikat eivät ole julkisessa haussa. Osa yrittäjistä kertoo, että menneinä vuosina töitä kyseltiin paljon aktiivisemmin. Mahdollisuuksia on edelleen, vaikka työnhaku jostakin syystä olisi jäänyt viime tippaan.

Suomeen ollaan muodostamassa uutta hallitusta. Toivottavasti saadaan hallitusohjelma, jossa työllistämisen ja työllistymisen helppous ovat kärkiteemojen joukossa. Suomalaiset ansaitsevat toimintaympäristön, jossa työnteolle on erilaisia mahdollisuuksia ja itseään voi kehittää ja unelmiaan vapaasti toteuttaa työtä tekemällä joko yrittäjänä tai palkansaajana.

Kustannusten nousu, huoli rahojen riittävyydestä ja yleinen epävarmuus ovat vähentäneet suomalaisten kulutusta. Huomio keskittyy perusasioihin, kun ylimääräistä ei ole. Jos rahkeet riittävät, kannattaa kulutusta suunnata lähelle ja kotimaisiin yrityksiin. Rattaat pysyvät pyörimässä, ja kesätyöntekijöille löytyy töitä jatkossakin. Matkalle voi mennä keskisuomalaiselle maatilamatkailutilalle tai hotelliin, syödä hyvin ja säästää matkakuluissa, kokeilla vaikkapa jotakin uutta lajia ohessa.

Kohdellaan kesätyöntekijöitä myös asiakkaina hyvin. Varhaiset työkokemukset ovat tärkeitä jatkon kannalta työelämässä ja asennoitumisessa työntekoon. Kaikkea ei osaa heti, ja työtä oppii tekemällä. Meillä kaikilla on vastuu nuorista.

Sanna-Mari Jyräkoski, toimitusjohtaja, Keski-Suomen Yrittäjät

Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalaisessa 17.4.2023.