Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Ulla Zaydi kannustaa yrittäjiä kokeilemaan kesäseteliä. Kuvaaja: Johanna Kuusrainen
23.3.2023 klo 16:28
Uutinen

Kesäseteli kannustaa yrityksiä rekrytoimaan – Helsingin kaupungin Kesäseteli-haku on auki

Yrittäjä, oletko harkinnut kesätyöntekijän palkkaamista? Ota avuksesi Helsingin kaupungin Kesäseteli. Yrittäjä Ulla Zaydi on hyödyntänyt Kesäseteliä useana vuonna ja suosittelee sitä muillekin yrittäjille.

Helsingin kaupungin Kesäseteli-haku on nyt auki. Kesäseteli korvaa 325 euroa yrittäjälle, joka palkkaa alle 18-vuotiaan nuoren töihin 1.6.–15.8.2023 välisenä aikana. Kesäsetelin hyödyntäminen edellyttää, että kesätyöstä maksetaan vähintään 400 euron bruttopalkka ja työaika on vähintään 60 tuntia. Työnantajalta vaaditaan suomalainen y-tunnus ja yrityksen tiedot tarkistetaan verovelkarekisteristä.

Yrittäjä Ulla Zaydilla on kokemusta Kesäsetelin hyödyntämisestä. Hän on palkannut nuoren töihin Kesäsetelillä vuosina 2017, 2018 ja 2019. Ulla kertoo, että Kesäsetelillä palkkaaminen on ollut erittäin helppoa ja joustavaa.

– Kesäseteli madalsi kynnystä uuden kesätyöntekijän palkkaamiseen. Suosittelen ehdottomasti Kesäsetelin hyödyntämistä kaikille yrittäjille.

Ullan kokemuksen mukaan nuoren rekrytoinnissa on syytä muistaa, että työpaikka voi olla nuorelle ensimmäinen kokemus työelämästä, joten hänelle tulee opettaa työpaikan ja työelämän pelisäännöt alusta loppuun. Yrittäjän ei kannata olettaa, että nuori tietää esimerkiksi miten asiakasta tervehditään, miten työpaikalla pukeudutaan tai miten työsähköpostiin ja puhelimeen vastataan. Nuorille on myös tärkeää kertoa, miksi yrityksessä tehdään asioita kuin tehdään. Ullan kokemukset nuorten työntekijöiden palkkaamisesta ovat kuitenkin olleet hyvin positiivisia. 

– Minulle töihin tulleet nuoret ovat olleet erittäin motivoituneita ja halukkaita oppimaan.  

Ulla haluaa kannustaa muita yrittäjiä rekrytoimaan nuoria, koska nuorissa on tulevaisuus.

– Kesäsetelistä hyötyvät molemmat osapuolet. Nuori saa työkokemusta ja yrittäjäkin oppii uutta. Nuoret kyselevät ja kyseenalaistavat ja tuovat uutta näkökulmaa moniin työtapoihin.