24.1.2019 klo 13:33
Uutinen

Kesätyöntekijää vailla? Yrittäjä, tarjoa nuorelle työpaikka Kesäsetelillä

Tarvitsetko kesäksi kiireapua, motivoituneen kesätyöntekijän tai kaipaatko kenties nuoren näkökulmaa ja osaamista some-asioissa? Tutustu Kesäseteliin, joka jaetaan kaikille helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille helmikuun alussa. Helsingin kaupunki korvaa nuoren palkanneelle työnantajalle Kesäsetelin arvon eli 300 euroa.

Mikä Kesäseteli?

– Kesäseteli on nuorten, Helsingin Yrittäjien, Helsingin seudun kauppakamarin ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke.

– Helsingin kaupunki korvaa 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa 9. -luokkalaisen nuoren kesätöihin Kesäsetelillä 2.6.-11.8.2019 välisenä aikana.

– Yrittäjät voivat ilmoittaa avoimista työpaikoista kohdennetusti Kesäsetelin nettisivun kautta. Työpaikoista voi ja kannattaakin ilmoittaa heti tammikuussa, mutta ilmoituksia otetaan vastaan koko kevään ajan aina kesäkuun alkupuolelle asti. HUOM! Yrityksen ei tarvitse sijaita Helsingissä, mutta työnantajalla tulee olla suomalainen y-tunnus.

– Nuoren bruttopalkan on oltava vähintään 350 euroa, sisältäen lomakorvauksen. Lisäksi työnantaja maksaa normaalit työnantajamaksut.

– Työtunteja on oltava vähintään 60, joko yhtäjaksoisesti tehtynä tai eri jaksoihin sijoittuvana. Työnantaja voi palkata nuoren myös pidemmäksi ajaksi, jolloin palkankin tulee olla suurempi kuin 350 euroa.

– Työnantaja tekee kesätyöntekijän kanssa työsopimuksen ja hoitaa normaalit työnantajan velvollisuudet.

– Kaupunki suosittaa työnantajaa käyttämään palkkauksen periaatteina alan työehtosopimusta ja edellyttää Vastuullinen Kesäduuni-kampanjan periaatteiden noudattamista.

Työnantajana voi toimia:

  • yritykset (myös taloyhtiöt)
  • yhdistykset
  • säätiöt
  • seurakunnat

Työnantajana ei voi toimia:

  • yksityistalous suoraan
  • valtio tai kunta.

>> Lue lisää ja ilmoita kesätyöpaikkasi: http://kesaseteli.munstadi.fi/tyonantajalle/

>> Tutustu yrittäjille suunnattuun Kesäseteli-infoesitteeseen (PDF)

Lisätietoja:

kesaseteli.munstadi.fi

kesaseteli(at)hel.fi

puh. 040 485 7713