18.3.2020 klo 12:29
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjät kannustaa kuntia rakentamaan ”siltoja” koronakriisin yli yhdessä yrittäjien kanssa

Keski-Suomen Yrittäjät toivoo, yritysten toimintaedellytysten ja kuntien elinvoiman turvaamiseksi, että kunnat ja yrittäjät tiivistävät yhteydenpitoa koronakriisin aikana.

Kuten kaikessa muussakin, kunta on yrittäjän läheisin kumppani.

-Koronakriisi koskettaa meitä kaikkia. Hallituksen toimilla on iso merkitys. Sanomattakin on selvää, että nyt esimerkiksi päivähoidon ja koulujen toiminnan rajoittaminen vaikuttaa heti yrityksien toimintakykyyn. Yrittäjien tilanne on raju. Ymmärrän hyvin, että kunnillakin on hätä peruspalvelujen turvaamisesta nyt ja tulevaisuudessa. Kriisin yli on mentävä yhdessä, painottaa Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

Yrittäjäjärjestö palvelee jo päivittäin tuhansia yrittäjiä, esimerkiksi perjantain ja viikonlopun maksuttomiin webinaareihin osallistui reilut 5000 yrittäjää. Sivustollamme Kaikki koronasta yrittäjälle käy tuhansia yrittäjiä joka tunti.

– On tietenkin selvää, että ihmisten terveys on tärkeintä, mutta nyt samalla on suunnattava myös eteenpäin. Yhtään elinkelpoista yritystä ei saa kaataa tässä poikkeustilanteessa ja kaikki mahdolliset vanhat ja uudet keinot on otettava täysimääräisinä käyttöön. Meistä on tärkeää, että katsottaisiin nyt huolella erilaisia ”siltoja” tämän yli pääsemiseksi, Jyräkoski jatkaa.

Kunta voi suorilla toimilla vaikuttaa yrittäjien ahdinkoon

Keski-Suomen Yrittäjät toivoo, että vuokrien perimisen maa-alueista ja kiinteistöistä voisi nyt laittaa jäihin. Kaukolämpö- ja vesimaksuissa pidennettäisiin maksuaikaa ja taas omissa laskuissa yrittäjille päin lyhennettäisiin. Tulisi miettiä, mitkä ovat joustomahdollisuudet kiinteistöveron ja lainoitusmahdollisuuksien kanssa. Yrityspalveluja olisi hyvä suunnata nyt uudelleen.

Nyt on paikka ostaa kaikki mahdollinen paikallisilta yrittäjiltä. Toivon, että otetaan huomioon, että painotuotteita, kokoustiloja, lounaita, juhlatiloja, puhujia, sparraajia jne. voi tilata ja maksaa jo ennakkoon. Keinoja on, Jyräkoski avaa.

Suomen Yrittäjät, Kuntaliitto, Suomen Elinkeino- ja kehitysyhtiöiden järjestö SEKES ja Suomen Uusyrityskeskusten järjestö SUK ovat jo aloittaneet yhteistyön, jolla lisätään yrittäjille tarjottavaa neuvontaa ja luodaan yhteisiä toimintamalleja helpottamaan yrittäjiä ja yrityksiä tilanteen yli pääsemiksi. Lue lisää.

Kuntaliitossa ja Suomen Yrittäjissä valmistellaan lisäksi yhteisiä suosituksia. Keski-Suomen Yrittäjissä suunnataan Elinvoimaa kuntiin yhdessä -hanketta nyt uudelleen. Tarve hankkeelle on ennakoituakin suurempi.

Keski-Suomen Yrittäjien laatimat perusohjeet kuntien ja yrittäjien väliseen yhteistyöhön:

PDF iconyrittajat_ja_kunta_yhteistyo_korona.pdf

Lisätiedot:

Sanna-Mari Jyräkoski, toimitusjohtaja Keski-Suomen Yrittäjät, p. 050 563 7780, sanna-mari.jyrakoski@yrittajat.fi

PDF iconyrittajat_ja_kunta_yhteistyo_korona.pdf

Muita kiinnostavia aiheita