Veli Puttonen
On todella hienoa, että olemme päässeet mukaan hyvinvointialueen valmisteluun. Uskon, että sillä tulee olemaan positiivisia vaikutuksia lopputulokseen, iloitsee Veli Puttonen.
30.11.2021 klo 09:33
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjät mukaan hyvinvointialueen valmisteluun

Keski-Suomen Yrittäjät on mukana Keski-Suomen hyvinvointialueen valmistelussa. Maakuntaliiton rahoittaman YrhyvaKS-hankkeen tavoitteena on tuoda yksityisten palveluntuottajien näkökulmaa Keski-Suomen Hyvinvointialueen kehitystyöhön palvelurakenteita suunnitteleville ryhmille.

Turvataan yksityisen palveluntuottajan toimintamahdollisuudet

Lokakuussa startanneen hankkeen tavoitteena on turvata mahdollisimman monen yksityisen palveluntuottajan toimintamahdollisuudet Keski-Suomessa. Kaavaillut kuukausittaiset yrittäjäfoorumit tulevat olemaan yleisemmän tason keskusteluja, joissa käsitellään ajankohtaisia valmistelun etenemiseen liittyviä asioita teemoittain.

– Työryhmät ovat asiakasryhmittäisiä ja/tai enemmän toiminnan luonteeseen liittyviä, kuten kotihoito, asumispalvelut, terapiat yms. Näissä työryhmissä on tarkoitus käsitellä palveluihin liittyviä käytäntöjä, muun muassa minkälaisia palveluja järjestetään, miten palvelut tuotetaan ja hankintaan markkinoilta, mitkä ovat vaatimukset tuottajille sekä tuottajien palveluille, avaa hankkeen projektipäällikkönä toimiva Veli Puttonen.

Kerran kuussa järjestettävät Yrittäjäfoorumit ovat Teams-tilaisuuksia, joissa keskisuomalaiset palveluntuottajat pääsevät kuulemaan ajankohtaista tietoa, missä hyvinvointialueenvalmistelussa mennään ja jakamaan ajatuksiaan asiantuntijoiden sekä muiden kuulijoiden kanssa.

– Jos aihe kiinnostaa ja haluat kuulla missä mennään, suosittelen tulemaan kuulolle. Pääset ilmoittautumaan tapahtumiin Keski-Suomen Yrittäjien tapahtumakalenterin kautta, tai Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Huomioidaan yritykset

YrhyvaKS-hankkeessa arvioidaan ja mallinnetaan, missä määrin palveluja ostetaan muilta kuin julkisilta toimijoilta. Puttonen kumppaneineen pitää silmällä, että yrittäjänäkökulma huomioidaan kautta prosessin.

– Teemme hankkeen aikana yhteistyötä hyvinvointialueen yhteyshenkilöiden kanssa ja raportoimme omista tuloksestamme VATElle. Yksityisen palveluntuottajan toimintamahdollisuuksia on hyvä pitää silmällä esimerkiksi palvelukuvauksissa, kriteereissä palveluntuottajille, palvelukohtaisissa osto- ja hinnoitteluperiaatteissa, hankinta- ja sopimusprosesseissa, siirtymäkauden sopimusprosesseissa ja valvonta- ja ohjausperiaatteissa, luettelee Puttonen.

Keski-Suomen kauppakamari on yhteistyökumppanina hankkeessa. Yritykset, järjestöt ja asiantuntijat ovat tervetulleita mukaan hankkeen tapahtumiin ja valmisteluprosessiin. Ryhmiin pääsee mukaan kutsuihin vastaamalla tai jo nyt ilmoittautumalla suoraan Veli Puttoselle.

– Nyt on siis mahdollisuus ja korkea aika vaikuttaa hyvinvointialueiden kehittämiseen. Tulkaa mukaan, kannustaa Puttonen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Veli Puttoseen

Veli Puttonen

Veli Puttonen

Keski-Suomen hankinta-asiamies, YrHyvaKS-hanke hankevetäjä
Keski-Suomen Yrittäjät