23.7.2020 klo 11:43
Uutinen

Kirkon ja yrittäjien suhde teemana paneelikeskustelussa – Tavoitteena löytää uusia ratkaisuja koronakriisiin

Kuopion Tuomiokirkossa järjestettävä paneelikeskustelujen sarja nostaa esille yrittäjien ja kirkon välisen suhteen.

Savon Yrittäjät ja Kuopion hiippakunta keskustelevat kirkon ja yrittäjien suhteesta kolmessa eri paneelikeskustelussa. Kuopion Tuomiokirkossa striimattavien paneelikeskusteluiden sarja hakee uusia ratkaisuja kovan koronakevään koettelemille yrittäjille.

Keskustelijoiksi on kutsuttu maakunnan vaikuttajia. Savon Sanomien vastaavan päätoimittaja Seppo Rönkön vetämänä käydään keskustelua siitä, miten yritykset ja kunnat toipuvat koronakriisistä ja mitä kirkko ja yrittäjät voivat oppia toisiltaan.

Yhtenä osallistujana paneelissa nähdään Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

– Korona-aikana eri puolilla maata seurakunnat ja yrittäjät ovat tehneet yhteistyötä. Se on tervetullutta. Moni yrittäjä on iloinnut siitä, että kirkko on kulkenut hänen rinnallaan vaikeana aikana, hän sanoo.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen vastasi keväällä Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgrenin esittämään yhteistyökutsuun.

– Riskiryhmien lisäksi koronarajoitukset ovat iskeneet erityisen kivuliaasti yrityksiin. Tarvitsemme yrityksiä ja työpaikkoja koko Suomessa ja aivan erityisesti Itä-Suomessa. Nyt on pantava kaikki voima siihen, että erityisesti pk-yritykset pääsevät vaikeuksien yli. Vuoden aikana on puhuttu myös kirkon ja yrittäjien suhteesta. Haluan sen toimivan, Jolkkonen kertoo.

Mikael Pentikäisen mukaan kirkolla ja yrittäjillä on paljon yhteistä.

– Molemmilla on vahva missio, toki erilainen. Yrittäjä ei menesty, jos hänellä ei ole kirkas missio, tekemisen tarkoitus, joka antaa voimaa ja auttaa arkisissa valinnoissa. Molemmat ovat myös palvelijoita. Kirkko on sanan ja lähimmäisen palvelija. Yrittäjälle asiakkaan palvelu – lähimmäisen auttaminen – on a ja o.

Ensimmäinen paneelikeskustelu järjestetään Kuopion Tuomiokirkossa tiistaina 4.8. klo 12.00-13.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tapahtuma striimataan täällä.

Kuva: Getty Images

toimitus (at) yrittajat.fi